Mainos

Rautaruukin Rannila Steel lomauttaa koko henkilökunnan

Rautaruukki-konserniin kuuluva Rannila Steel Oy lomauttaa koko Suomen toimipaikoilla olevan henkilökuntansa neljäksi viikoksi pääosin vielä kuluvan vuoden aikana. Lisäksi yhtiö irtisanoo tai lomauttaa toistaiseksi 19 henkilöä ja lakkauttaa yli sata määräaikaista työsuhdetta.

Yhtiön Suomen toimipaikoissa työskentelee 450 henkilöä. Rakennustuoteryhmän johtajan Markku Koljosen mukaan kuukauden kestäneiden yt-neuvottelujen taustalla on yhtiön tuotteiden heikentynyt kysyntä etenkin Venäjällä ja sen naapurimaissa.

Erityisesti tulevan talven osalta näkymät ovat Koljosen mukaan heikentyneet. Rautaruukin rakennustuoteryhmään kuuluva Rannila valmistaa ja markkinoi ohutlevyisiä terästuotteita. Yhtiön liikevaihto on noin 700 miljoonaa markkaa. Venäjän suorakaupan osuus yhtiön liikevaihdosta on noin 15 prosenttia.

Koljosen mukaan yhtiöllä on takanaan jo usean vuoden vahva kasvu, ja myös henkilökuntaa on kasvun myötä lisätty tuntuvasti. Osittaisesta projekti- ja kausiluonteisuudesta johtuen osa henkilökunnasta on ollut määräaikaisessa työsuhteessa. Rautaruukin rakennustuoteryhmässä työskentelee kaikkiaan 1400 henkilöä, joista puolet ulkomailla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.