Mainos

Rautakauppa toipuu taantumasta

Rautakauppa toipuu vähitellen taantumasta. Rautakeskossa kotimaan myynti on kasvanut kesäkuussa jo liki 10 prosenttia. Nyt liikkeellä ovat remonttireiskojen lisäksi myös uudisrakentajat.

Edes helle ei nyt hillitse suomalaisten intoa kohentaa kotia. Lomalla on aikaa pienen pintaremonttiin. Katja Lindström kertoo olevansa maalikaupoilla.

- Maaliasioilla ostamassa maalia - leikkimökkiä maalataan ja vähän landen mökkiä kunnostetaan.

Raine Lampio puolestaan kunnostaa autokatostaan.

- Autokatokseen olen hankkimassa syöksyränneihin ruuveja kiinnitysosia, kun tarvitsen vähän pidennystä alkuperäiseen.

Rautakaupassa käyvät nykyään yhä enemmän myös uudisrakentajat. Rautakeskossa kotimaan myynti on kasvanut alkuvuonna viisi ja kesäkuussa liki kymmenen prosenttia.

Käänne on tervetullut - viime vuonna Rautakeskon myynti sakkasi yli 20 prosenttia. Kauppias Jukka Aaltio K-Rauta Lanternasta kertoo, että pudotus oli niin jyrkkä, että rautakauppaa on viritetly myös uuteen asentoon.

- Yhä enemmän tulemme myymään esimerkiksi katot valmiiksi asennettuna asiakkaalle tai me myydään kylpyhuonekokonaisuus valmiina niin, että asiakkaan ei tarvitse erikseen hankkia tekijöitä, kertoo Aaltio.

Tänä vuonna kesä on Rautakeskossa on viime vuotista parempi myös Venäjällä. Sen sijaan Baltian myynti kituuttaa yhä - laskua viime vuodesta 17 prosenttia.

(MTV3)

Katso Leea Ollikaisen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.