Rauman telakalle 250 miljoonan euron tilaus Tallinkilta: "Tavoitteena Itämeren ympäristöystävällisin laiva"

Megastar aloittaa liikennöinnin sunnuntaina 1:59

Tallink-konserni tilaa pika-aluksen Rauman telakalta. Konserni kertoo tavoittelevansa Itämeren ympäristöystävällisintä alusta.

Tallink-konsernin ja Rauma Marine Construction oy:n välisen sopimuksen arvo on 250 miljoonaa euroa. Alus rakennetaan Rauman telakalla.

Videolla kerrotaan Tallink Megastar -aluksen liikennöinin aloittamisesta viime vuoden lopulla.

Uusi alus tulee Helsinki-Tallinna reitille. Aluksen suunnittelu alkaa ensi vuonna ja aluksen on määrä olla valmis vuoden 2020 lopussa.

Tilauksen työllistävä vaikutus Rauman telakalle on 1500 henkilötyövuotta.

– Olemme erittäin iloisia siitä, että laiva rakennetaan suomalaisella telakalla, jolloin se tarjoaa merkittävän työllistävän vaikutuksen useille suomalaisille ja virolaisille yrityksille ja alihankkijoille, sanoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene tiedotteessa.

Polttoaineena pääosin nesteytetty maakaasu

Alukseen mahtuu 2800 matkustajaa ja se on varustettu monipolttoainemoottoreilla. Laivan on määrä käyttää polttoaineenaan pääasiassa nesteytettyä maakaasua.

Tallink sanoo tiedotteessaan, että konsernin tavoitteena on rakennuttaa Itämeren energiatehokkain ja ympäristöystävällisin laiva.

Tallink-konsernin aluksia on rakennettu Raumalla yhteensä neljä, näistä viimeisimpänä vuonna 2009 valmistunut Baltic Queen, joka liikennöi tätä nykyä Tallinna-Tukholma -reitillä.

Yhtiöt viimeistelevät laivasopimuksen ja rahoitusjärjestelyt tulevina kuukausina.

Juttua korjattu kello 12.20: Postettu väärinkirjoitettu Tallink Shuttle -nimi.

Lue myös:

    Uusimmat