Mainos

Rauman Aker Finnyards joutuu lomauttamaan satoja työntekijöitä

Aker Finnyardsin Rauman-telakka juhli tänään laivan luovutusta alakuloisissa merkeissä. Telakan tilauskirja on käynyt niin ohueksi, että työt ovat väkisin loppumassa. Telakan toimitusjohtaja Yrjö Julin uskoo silti tulevaisuuteen, vaikka hän sanookin, että useita satoja laivarakentajia odottaa nyt lomauttaminen.

Aker Finnyards luovutti matkustajalautta Hjaltlandin skotlantilaiselle NorthLinkille. Sama tilaaja ottaa syyskuussa vastaan kaksi muuta Raumalla valmistuvaa matkustajalauttaa. Sen jälkeen tilauskirjassa on vain merivoimille rakennettava Hamina-luokan ohjusvene sekä erilaisia alihankkijana Mäntyluodon telakalle tehtäviä alusten runkorakenteita.

Aker Finnyardsin telakalla on omaa työvoimaa noin 800 työntekijää ja 200 toimihenkilöä. Lisäksi täystyöllisyyden aikana laivanrakennuksessa on vakinaisen väen lisäksi jopa 1000 alihankkijoiden työntekijää. Mäntyluodon telakan työt työllistävät parisensataa henkilöä vuoden loppuun saakka. Aker Finnyards ja ahvenanmaalainen Birka Line allekirjoittivat kesäkuussa aiesopimuksen uuden risteilijän sopimuksesta. Työ alkaa kuitenkin vasta sitten, jos varsinainen sopimus hankkeesta syntyy.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.