Mainos

Rauma Blues kohti juhlavuotta

Rauma Blues -tapahtuma keräsi viime viikonlopun aikana yli 3000 bluesmusiikin ystävää kuuntelemaan artistien esityksiä. Ensi vuonna vietetään 25. Rauma Bluesia ja ohjelmajärjestelyt sen suhteen on jo aloitettu. Tapahtuman ajankohta on heinäkuun 16.-17.

Rauma Blues r.y:n puheenjohtaja Hannu "Tunnu" Pärssinen on tyytyväinen tämän vuoden festivaaliin.

- Porukkaa oli paremmin kuin aikoihin, vaikka muutamia uhkia oli olemassa ennen festivaalia.

Viime viikonlopun Rauma Bluesissa essintyivät Dr. John, Janiva Magness, Little Freddie King, Sue Foley, Tokela & Hoedown sekä Big Yellow.

Janiva Magness

- Dr.Johnin rumpalin sairastuminen aiheutti hänen bändinsä peruuntumisen. Dr.John esiintyi siitä syystä yksin, pianonsa kanssa.

- Paikallisen median kanssa olemme hieman tuskailleet sitä, että jostain syystä tapahtumamme ei ole saanut samalla tavalla palstatilaa kuin esimerkiksi samaan aikaan Raumalla esiintynyt Eppu Normaali. Tuntuu ettei meitä pidetä kulttuurina siinä mielessä kuin kamarimusiikkia ja muuta niin sanottua korkeakulttuuria.

- Olemme jo rakentaneet ensi vuoden ohjelmaa. Satsaamme ensi vuoteen mahdollisuuksien mukaan normaalia enemmän. Yritämme saada ohjelman sellaiseksi että ainakin joku artisteista sanoo jotakin myös kadunmiehelle. Meillähän yleensä esiityjät ovat sellaisia ettei niitä kuka tahansa tunne. En tarkoita että tuomme tänne jonkun B.B. Kingin, mutta yritämme rakentaa ohjelmakokonaisuuden joka vetää enemmän kävijöitä. Halliin mahtuu vielä enemmänkin väkeä kuin tänä vuonna.

Sue Foley

- Illan rakentaminen on siinä mielessä haasteellista että pyrimme tuomaan paikalle perinteistä bluesia ja sen vanhoja tekijöitä. Heidän rivinsä harvenevat kovalla vauhdilla. Lisäksi pyrimme tuomaan tänne kotimaista kärkeä.

- Mukana pitäisi olla myös nuoremman polven bluesin uudistajia. Niitä onneksi nousee esiin kaiken aikaa.

- Tänä vuonna onnistuimme hyvin siinä, että ohjelmistossa oli monenlaista bluesia laidasta laitaan.

- Ydinkolmikossa olemme minä, Kai Engrén ja Jyrki "Iiki" Lehti. Me väännämme kättä siitä että ohjelmistosta saadaan täyteläinen.

- Tämänkin vuoden paketin rakentaminen aloitettiin jo viime vuoden bluesviikon torstaina. Meillä on Yhdysvalloissa hyvä yhteistyökumppani Amos Harvey. Hän auttaa meitä artistien löytämisessä. Hyvä esimerkki oli pitkään haaveilemani Snooks Eaglin. Ensimmäiset neuvottelut katkesivat. Amos oli sinnikäs ja meni tapaamaan Snooksia ja hänen vaimoaan. Heidän välilleen syntyivät luottamukselliset suhteet ja tännepä he sitten lensivät. Nyt Snooks on jo edesmennyt.

- Yleensä viimeiset artistit sovitaan melko viime tingassa. Pyrimme siihen että ohjelma olisi selvillä maaliskuussa. On artisteja joiden kanssa olemme neuvotelleet monena vuonna saamatta heitä vielä tänne. Raha tässä touhussa lopulta yleensä ratkaisee.

- Päällekkäisyyksiä Pori Jazzin tai Järvenpään Puistobluesin kanssa ei ole. Meillä on oma tapamme hoitaa homma.

- Rauma Bluesin ajankohta siirrettiin heinäkuun lopun pitsiviikosta heinäkuun puoleenväliin. Tuontui että kansa oli jopa liiankin väsynyttä Mustan pitsin yöstä. Monella myös loppuu loma heinäkuun lopussa ja lomabudjetti on jo tuolloin ylitetty.

- Ajankohta on myös parempi ennen Pori Jazzia. Huono puoli taas on se, että yritykset ovat valittaneet siitä että haluaisivat tuoda meille vip-vieraita, mutta kaikki ovat lomalla. Toisaalta, vaikka eletään lama-aikaa, meille myytiin tänä vuonna enemmän vip-lippuja kuin viime vuonna. Ajankohta on nyt parempi kuin ennen.

- Henkilökohtaisia kohokohtiin 24 vuoden ajalta kuuluu muun muassa Southside Johnny. Hän oli siihen aikaan ensimmäinen suuri nimiartisti meillä. Sitten Canned Heat, jossa oli vielä kitaristi Henry Vestine elossa. Ja tietysti aiemmin mainittu Snooks Eaglin oli meikäläiselle kova juttu. Samoin Solomon Burken konsertti oli aivan uskomaton.

- Yleensä meillä käyvät tähdet ovat mukavia ihmisiä. Oikeastaan Solomon oli ainoa hankala tyyppi. Hänkin oli oikeasti mukava, mutta halusi aluksi esittää hankalaa. Häntä piti kuljettaa isolla Mersulla, mutta sellaista ei saatu lainaksi ja Audi ei meinannut ensi Solomonille kelvata.

- Monesta artistista on tullut 24 vuoden aikana meille hyviä ystäviä.

Tunnu Pärssinen, Rauma Blues

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.