Rauhannobelisti aloitti nälkälakon

Narges Mohammadi on voittanut Nobelin rauhanpalkinnon 0:51
Näin MTV kertoi Narges Mohammadin Nobel-voitosta lokakuussa 2023.

Nobel-voittaja Narges Mohammadi on aloittanut nälkälakon vankeudessa. Häntä ei oltu väitteiden mukaan päästetty lääkärihoitoon ilman huivia.

Vangittu iranilainen Nobelin rauhanpalkinnon voittaja Narges Mohammadi aloitti tänään nälkälakon vastalauseena sille, että vankila ei ole hänen mukaansa antanut hänelle mahdollisuutta saada lääkärinhoitoa. Asiasta kertoi aktivistien uutistoimisto Hrana. 

Naisten oikeuksien puolestapuhuja voitti palkinnon lokakuussa. 

Hrana väittää Reutersin mukaan, että viranomaiset eivät olleet päästäneet 51-vuotiasta viime viikolla sairaalaan sydän- ja keuhkohoitoon, koska hän oli kieltäytynyt käyttämästä päähuivia vierailun ajan.

Iranin oikeuslaitos ei vastannut Reutersin kommenttipyyntöön.

– Mohammadi on ryhtynyt nälkälakkoon protestoidakseen sitä vastaan, että viranomaiset eivät ole ottaneet huomioon hänen vaatimuksiaan. He ovat esimerkiksi kieltäytyneet siirtämästä häntä erikoissairaanhoitoon, Hranasta kerrotaan

Mitä hyötyä voittajalle on Nobelin rauhanpalkinnosta?

Mitä hyötyä voittajalle on Nobelin rauhanpalkinnosta? 9:29
.

Mohammadi on pidätetty elämänsä aikana yli kymmenkunta kertaa. Tämä on kolmas kerta Iranin Evinin vankilassa vuoden 2012 jälkeen.

Hän kärsii yhteensä noin 12 vuoden vankeusrangaistusta muun muassa islamilaisen tasavallan vastaisen propagandan levittämisestä.

– Olemme huolissamme Narges Mohammadin fyysisestä tilasta ja terveydestä, Free Narges Mohammadi -kampanja kirjoitti X:ssä, entisessä Twitterissä.

Lue myös:

    Uusimmat