Mainos

Rattijuoppo kaahasi ajokiellossa – jarrut rikki ja lopulta autokin

Poliisipartio jahtasi eilen Helsingissä autoa, jossa ei ollut juuri mikään sääntöjen mukaista.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisi havaitsi partioinnin yhteydessä auton, joka kiihdytti silminnähden kovaan nopeuteen. Partio kiihdytti auton perän pysähdysvalot päällä, saaden sen lopulta hidastamaan vauhtia ja pysähtymään Suutarilantien varteen.

Kuljettajaksi paljastui parikymppinen mies, joka puhalsi seulonta-alkometriin 1,06 promillea ja jonka huumepikatesti antoi myös positiivisen tuloksen. Kuljettaja oli kaiken lisäksi ajokiellossa, joka oli alkanut vasta aiemmin samana päivänä.

Kulkupelissä lukuisia puutteita

Jos kuljettaja ei ollut liikennekunnossa, ei sitä ollut kulkuneuvokaan. Auton jarrut eivät toimineet, eikä poliisipartio pystynyt tekemään autolla koeajoa, sillä autoa ei enää pysähtymisen jälkeen saatu käynnistymään.

Lisäksi muun muassa auton ajoneuvovero oli erääntynyt ja omistajanvaihdos oli tekemättä. Siinä ei myöskään ollut luettavissa rekisterikilpeä.

Poliisi vei kuljettajan oikeuslääkäriasemalle verikokeisiin, minkä jälkeen tämä vietiin rattijuopumuksesta kiinniotettuna Pasilan poliisivankilaan. Apukuljettaja otettiin kiinni ajoneuvon luovuttamisesta juopuneelle.

Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, huumausaineen käyttörikoksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja ajoneuvorikkomuksesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.