Ratkaisu häämöttää Nokian Bochum-kiistassa

Matkapuhelinjätti Nokian kiista saksalaisen Nordrhein-Westfalenin osavaltion kanssa on saksalaisten tiedotusvälineiden mukaan ratkeamassa. Focus-viikkolehden mukaan Nokia olisi maksamassa 30 miljoonaa euroa erityiseen Bochum-rahastoon.

Nordrhein-Westfalen puolestaan luopuisi vaatimasta Nokialta takaisin 60 miljoonaa euroa, jotka osavaltio on maksanut Nokialle.

Osavaltion taloushallinto kertoo, että neuvottelut Nokian kanssa ovat sujuneet erittäin rakentavasti, mutta että ratkaisuun ei vielä ollut päästy.

Nokia ilmoitti alkuvuodesta sulkevansa kesäkuussa Bochumin tehtaansa Nordrhein-Westfalenissa ja siirtävänsä tuotannon Romaniaan valmistuvaan tehtaaseen. Bochumin tehtaassa on ollut yli 2000 työntekijää.

Sulkemisilmoituksen jälkeen Saksassa on vaadittu Nokian kännyköiden boikotointia.

Talouslehti Euro am Sonntag kertoo Nokian markkinaosuuden Saksassa pudonneen vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 41 prosentista 37:ään. Lehti toteaa kuitenkin Nokian markkinaosuuden heilahtelevan muutoinkin puhelinmallien markkinoille tulosta ja muista seikoista johtuen.

Nokia on myös luvannut Bochumin työntekijöille kaikkiaan 200 miljoonan korvaukset. Korvauksen suuruus riippuu työntekijän iästä, bruttopalkasta ja työsuhteen kestosta. Esimerkiksi 42-vuotias ammattityöntekijä, joka on ollut Nokialla töissä 13 vuotta, saa noin 83 000 euron korvauksen.

(MTV3-STT-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat