Ratinan legendaarisen Juventus-ottelun yleisöennätys tähtäimessä: Ilves tavoittelee jättiyleisöä paikallisottelulleen, joka ratkaistaan Playstationilla

Jalkapallon Veikkausliigassa pelaava Tampereen Ilves on aktivoinut kannattajiaan ja tukijoitaan mukaan kampanjaan, jossa pyritään rikkomaan seuran 36 vuotta vanha yleisöennätys – virtuaalisesti.

Ilves lähestyi kannattajiaan ensimmäisen kerran viime lauantaina uudella ilmoituksella kausikorttimyynnistä, vaikka samaan aikaan Veikkausliiga tiedotti kauden avauksen siirtyvän huhtikuulta kesäkuulle.

Ilveksen markkinointi- ja viestintävastaava Juha Soukka kertoo MTV Urheilulle, että kausikortteja on koronoviruksen aiheuttaman epävarmuuden keskelle mennyt kaupaksi, vaikka toki osa on halunnut jäädä odottelemaan tulevia päätöksiä kauden kulusta.

Perään seuralta tuli toinen tarjous, jossa myydään viiden euron loppuja Pirkanmaan derbyyn valkeakoskelaista FC Hakaa vastaan. Tätä ottelua ei todellisuudessa olla järjestämässä Tammelan stadionille, vaan Pirkanmaan herruus ratkaistaan virtuaalisesti Playstationilla.

Lipun ostaneet saavat linkin YouTube-lähetyksestään, josta ottelua voi seurata. Miten tämä käytännössä toteutetaan, on vielä hämärän peitossa.

– Me pidämme sen vielä vähän jännityksessä. Pikkuhiljaa raotamme verhoja, että mitä kaikkea siinä tulee tapahtumaan, mutta se pelataan kyllä, Soukka lupaa.

Ilves on onnistunut vuoden 2015 liiganousunsa jälkeen kasvattamaan ympärilleen vahvan yhteisön, mikä tuottaa nyt tulosta vaikeina hetkinä. Jos kunnianhimoinen kampanja täyttäisi tavoitteensa, vitosen lipuista kertyisi nopeasti laskettuna huima yli 120 000 euron potti.

Tavoitteena Ilveksellä on saavuttaa 24 873 katsojan yleisömäärä, joka on seuran virallinen ennätys vuodelta 1984. Tuolloin tupsukorvat kohtasivat jättiseura Juventuksen Ratinan stadionilla. Tiedot kertovat myynnin lähteneen ainakin hyvin liikkeelle.

– En itse näe sitä, missä sen kanssa mennään, mutta eilen totta kai katseltiin, että se lähti leviämään isosti, Soukka kommentoi.

– Sen ympärille on tulossa totta kai kaikenlaista muuta. Emme ainakaan jää makaamaan tähän hetkeen, vaan katsotaan, mitä kaikkea saadaan irti siitä.

Koronaviruksen aiheuttamat rajoitukset ovat iskeneet kovaa monen suomalaisen elämään, joten tärkeän asian eteenpäin viemisen lisäksi faneille on Ilveksessä haluttu luoda vähän piristystäkin.

– Tässä on tällaista kivaa muuta siihen ympärille, ettei ole pelkkää synkkää sanomaa, Soukka kertoo.

– Olemme kyllä saaneet hirveän määrän tukea siitä, miten ihmiset ovat myötäeläneet tätä hetkeä. Toki sama pätee kaikkeen urheiluun. Koemme, että se on kaikkien etu, jos saamme aikaiseksi mahdollisimman paljon pöhinää, hän jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat