Suomalaisseura aloitti omaperäisen kampanjan – fanit huolissaan seuran tulevaisuudesta, lopputuloksena "finaali koronaa vastaan"

5:13
Näihin kaikkiin urheilutapahtumiin koronavirus on jo iskenyt.

Lentopallon miesten Mestaruusliigan runkosarjassa neljäntenä kauden keskeyttämisen hetkellä ollut Akaa-Volley on aloittanut lipunmyynnin ”virtuaalifinaaliin”, jossa huolta seuran taloudesta kantavat kannattajat voivat ostaa lippuja otteluun, jota ei koskaan pelata.

Suomen Lentopalloliitto ilmoitti lauantaina, että lajin kaikki aikuisten sarjatoiminta on lopetettu tältä kaudelta koronaviruksen takia. Näin ollen mestaruuksia ei jaeta tänä keväänä lainkaan. Aiemmin liitto tiedotti, että miesten Mestaruusliigan runkosarja pelattaisiin viikonloppuna loppuun tyhjien katsomoiden edessä, mutta tilanteen paheneminen pakotti perumaan myös tämän suunnitelman.

Linjauksia kilpailullisista asioista, kuten sarjoista putoamisen tai niihin nousemisen kannalta tehdään keskiviikkona Lentopalloliiton hallituksen kokouksessa.

Akaa-Volleyn toiminnanjohtaja Markku Kuoppa lähestyi lauantaina seuran kannattajia avoimella kirjeellä, jossa hän kertoi seuran kokevan pudotuspelien perumisen myötä vähintään 20 000 euron ja pahimmillaan 80 000 euron tappiot.

Summat ovat suuria, kun otetaan huomioon, että lentopallossa seurat operoivat pääasiassa alle puolen miljoonan euron kausibudjeteilla. Suurimmatkin seurat vievät kauden läpi reilusti alle miljoonalla eurolla.

Kuoppa kertoi seuran kyllä selviävän vuodesta kuivin jaloin, mutta joutuvan syömään jo tässä vaiheessa osan ensi kauden tuloistaan.

– Nyt kun koronavirus kurittaa koko maailmantaloutta, ei tulevan kauden kumppanuuksien rakentaminen ole helppoa. Ei se sitä kyllä ole koskaan, mutta nyt varmastikin erityisen haastavaa, Kuoppa kirjoitti.

Tästä alkoi kannattajien yhteydenottojen tulva Akaa-Volleyn toimistoon. Huolestuneet ihmiset halusivat osallistua seuran tukemiseen.

– Toiminnanjohtajamme lauantaisen sähköpostiviestin ja somepäivityksen jälkeen olemme saaneet useilta faneiltamme kyselyitä siitä, miten he voivat tukea joukkuettamme tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Kiitos fanit huolenpidosta! Akaa-Volley kertoo Facebook-sivuillaan.

Seura kehitti ajatuksen lipunmyynnistä ”virtuaaliseen” finaaliin, jossa Akaa-Volley kohtaa tämän hetken pahimman vastustajansa Koronan. Tapahtumaan, jota oikeasti ei siis olla järjestämässä konkreettisesti, myydään pääsylippuja 10 eurolla. VIP-paikka maksaa 50 euroa.

– Olemme täysin varmoja siitä, että tämä finaali päättyy meidän voittoomme, seura tiedottaa.

Toijalassa kotiottelunsa pelaava Akaa-Volley lupaa lipun ostaneille, että näiden nimet kootaan myöhemmin kotihallin seinälle tauluun, joka jää muistoksi koronaviruksen aiheuttaman taloudellisen ahdingon nujertamisesta.

Jääkiekossa esimerkiksi Porin Ässät on saanut kannattajansa liikkeelle vastaavanlaisen kampanjan avulla. Seura ilmoitti laittavansa myyntiin Isomäen kotihallinsa kapasiteetin verran "keräilylippuja", joilla Ässiä voi tukea.

– Jouduimme pelaamaan yhden ottelun tyhjille katsomoille ja menetimme vähintään yhden varman pudotuspeliottelun tuotot. Olemme tämän vuoksi haastavassa tilanteessa ja teemme kaikkemme, jotta pystymme ylläpitämään kilpailukykyämme ja rakentamaan iskukykyisen joukkueen tuleville kausille, Ässien toimitusjohtaja Mikael Lehtinen kommentoi seuran tiedotteessa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja