Mainos

Räsäsen kohupuhe jakaa lukijoiden mielipiteitä: Höllässä on usko, jos tämän vuoksi eroaa kirkosta

MTV3.fi:n lukijat ovat kommentoineet ahkerasti sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) lausuntoa lain ja Raamatun suhteesta. Ministeri saa tasapuolisesti sekä tukea että kritiikkiä MTV3 Uutisten Facebook-sivuilla.

Räsänen totesi puheessaan viime lauantaina Kansanlähetyspäivillä, että kristitty joutuu miettimään jopa toimimista vastoin lakia, jos laki on ristiriidassa Raamatun opetusten kanssa.

Ministeriä ymmärtävien kommenttien mukaan puhe on irrotettu asiayhteydestään.

– Tässä keskustelussa on hävinnyt kaikki järki, ja se kertoo enemmän kritisoijista kuin Räsäsestä; ollaan valmiina uskomaan mitä omituisimpia tulkintoja hänen puheistaan, kunhan se vain sopii omiin ennakkoluuloihin ja kritisoimisen vahingoniloon. Narreiksi tässä monet heittäytyvät, kirjoittaa eräs kommentoija.

Räsänen saa kiitosta myös rohkeudestaan puhua asioista suoraan.

– Päivi Räsänen on rohkea, periaatteen ja totuuden puolesta puhuja. On jokaisen oma asia, eroaako kirkosta puheiden vuoksi. Höllässä on usko silloin, toteaa toinen kirjoittaja.

Kriittisten kommenttien mukaan sisäministerin olisi pitänyt muistaa asemansa ja tehtävänsä, kun hän kyseenalaisti lain noudattamisen.

– Lain rikkominen ei ole sallittua uskonnollisilla, täydellisesti todistamattomilla perusteilla, joiden ainoa pohja on "usko". Pohjimmiltaan usko on sama asia kuin mielivalta, eikä mielivaltainen lain rikkominen ole ok, sanoo eräs kommentoija.

– Kun poliisiministeri julistaa Raamatun olevan lain yläpuolella, on aika vaihtaa alaa! Kansalaistottelemattomuus on toki kaiken lainsäädännän alku. Ja loppu.

Monet ymmärtävät myös, miksi Räsäsen lausunnot ovat johtaneet kirkosta eroavien määrän äkilliseen kasvuun parin viime päivän aikana.

– Vaikkei Päivi ole kirkon edustaja, niin hänen vanhoillinen ajattelunsa ja usko heijastuu suoraan kirkkoon. Itse erosin homokeskustelujen aikana... En voi sietää tekopyhää ja ihmisiä arvottavaa keskustelua/mielipiteitä. Valitettavasti kirkon suuret linjat kulkevat jäljessä nuorempien ja uudismielisempien kirkon jäsenten kanssa, todetaan yhdessä kommentissa.

– Tuskin eropiikki johtuu siitä, mitä Räsänen sanoi. Se johtuu siitä, että ihmiset muistavat Räsäsen puheen jälkeen, etteivät he koe kuuluvansa kirkkoon. Kirkkoon kuuluu varmasti valtava määrä sellaisia ihmisiä. Kirkko edustaa yhtä näkemystä uskosta, ja ihmisillä on omia näkemyksiä omasta uskostaan. Kristinusko on eri asia kuin kirkkoinstituutio, jatkaa toinen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.