Mainos

Räsänen kohupuheestaan: Irrotettu asiayhteydestä

Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) mukaan hänen kohua herättänyt lausuntonsa lain noudattamisesta on irrotettu asiayhteydestään. Hän sanoo, että tämä voi johtaa virhetulkintaan.

Räsänen sanoi viikonloppuna puheessaan, että kristitty joutuu miettimään jopa toimimista vastoin lakia, jos laki on ristiriidassa Raamatun opetusten kanssa.

Räsäsen mukaan Kansanlähetyspäivillä pidetty puhe luotasi kirkkohistoriaa varhaisista ajoista nykypäiviin.

– Olen hyvin selkeästi tuonut aina esiin, että esivaltaa ja lakia on noudatettava aina. Se on lähtökohta, kommentoi Räsänen STT:lle.

Räsäsen mukaan Suomessa ei ole tilanteita, joissa rangaistuksen uhalla pakotettaisiin toimimaan omaatuntoa vastaan.

Hänen mukaansa joissakin tilanteissa voi kuitenkin joutua miettimään, voiko toimia työtehtävässä. Esimerkiksi terveydenhuollossa abortin tekemisen voi Räsäsen mukaan väistää eroamalla virastaan tai neuvottelemalla tilanteesta etukäteen.

Katkelma Räsäsen puheesta Kansanlähetyspäivillä 6. heinäkuuta

"Kaikilla meillä on varmasti tullut eteen tilanteita, joissa joudumme miettimään, rohkenemmeko toimia vastoin yleistä mielipidettä tai normia, porukan painetta tai joskus jopa lakia, jos nämä ovat Jumalan sanan vastaisia. Apostolien teoissa kerrotaan tilanne, jossa viranomaiset kielsivät apostoleja saarnaamasta Jeesuksesta. Silloin apostoli Pietari ja muut apostolit sanoivat: "Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä." (Ap.t. 5:29). He jatkoivat työtään kielloista huolimatta."

(MTV3 – STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.