Mainos

Räsänen puolustaa kansliapäällikön valintaa blogissaan

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd) kommentoi blogissaan kansliapäällikön valintaa. Sisäministeriön kansliapäälliköksi valittiin tällä viikolla valtiovarainministeriön hallinto- ja kehitysjohtaja Päivi Nerg.

Nergillä on kristillisdemokraattitausta. Hän ylsi edellisissä eduskuntavaaleissa varasijalle kristillisdemokraattien listalta. Nergin valintaa onkin herättänyt kysymyksiä poliittisten ja muiden sidonnaisuuksien merkityksestä virkamiesvalinnoissa.

Tänään Helsingin Sanomat kertoi, että Nerg on Kansan Raamattuseuran säätiön hallituksen puheenjohtaja. Räsäsellä on taas läheiset siteet Kansanlähetykseen. Kummatkin järjestöt kuuluvat niin sanottuun viidenteen herätysliikkeeseen.

- Kansliapäällikön virkaan tulee nimittää valintaperusteiden suhteen pätevin riippumatta ehdokkaan poliittisesta taustasta tai sen puuttumisesta. Minkään puolueen jäsenkirja tai sen puute ei saa johtaa siihen, että pätevin ehdokas jää valitsematta, Räsänen kirjoittaa blogissaan.

- En pyytänyt tai rohkaissut suoraan enkä välillisesti häntä [Nergiä] ehdokkaaksi enkä suosinut häntä millään tavoin valintaprosessin aikana.

Räsänen kirjoittaa blogissaan Nergin olleen hakijoista paras ja sanoo Nergin pätevyyden ja ansioiden kyseenalaistamisen olevan loukkaavaa. Räsäsen mukaan Nergin vahvuus on laaja-alainen ja vankka ylemmän tason johtamiskokemus. Aiemmin Nerg on toiminut valtiovarainministeriön hallinto- ja kehityspäällikkönä sekä hallinnollisissa johtotehtävissä Kuopion yliopistossa.

Räsänen myös muistuttaa, että oikeuskansleri on tarkistanut Nergin valinnan laillisuuden.

- Tein päätökseni hyvällä omalla tunnolla ja täysin eettisten periaatteitteni mukaisesti. Olisiko pitänyt poliittisista syistä jättää valitsematta poliittisesti sitoutumaton Nerg poliittisen kohun pelossa? kysyy Räsänen blogissaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.