Rapukausi käynnistyi lauantaina

Ravustus alkoi lauantaina puoliltapäivin, ja ensimmäiset kotimaiset ravut ehtivät ravintolapöytiin jo samana iltana, joskin huippuhintaan. Rapuannoksen hinnaksi tuli huippuravintolassa rapujen määrästä riippuen 150 markasta ylöspäin, ja yhden ravun hinnaksi 45-50 markkaa. Samana päivänä pyydettyjä rapuja syötiin Helsingissä mm. Katajanokan Kasinolla yksityistilaisuudessa ja NJK:lla.

Alkaneelta ravustuskaudelta odotetaan kohtalaisia saaliita, parista miljoonasta ravusta aina neljään miljoonaan. Suurin osa saaliista on jokirapuja. Täplärapujen osuus on vain muutama prosentti. Tänä vuonna viileä kevät ja alkukesä viivästyttivät pintavesien lämpenemistä, mikä hidastutti poikasten kuoriutumista ja rapujen kuorenvaihtoa etenkin Etelä-Suomessa. Juhannuksen jälkeiset lämpimät säät ovat kuitenkin edistäneet kuorenvaihtoa, ja rapusaaliista odotetaan runsasta jo ravustuskauden alussa.

(MTV3 Internet / STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja