Mainos

Rapuja jahdanneet pojat tekivät yli 13 000 vuotta vanhan löydön

Yhdysvalloissa Michiganissa rapuja jahdanneet serkukset tekivät uskomattoman löydön. 11-vuotiaat pojat löysivät nimittäin pihansa läheisestä virrasta yli 13 000 vuotta vanhan mastodontin luun. Asiasta kertoo CNN.

– Ensiksi luulin että se on kivi, mutta muutaman minuutin päästä katsoin sitä tarkemmin. En uskonut sitä dinosauruksen luuksi, mutta en ollut varma, Eric Stamatin kertoi CNN:lle.

Pojat tekivät löydön viime kesäkuussa. Stamatin ja tämän serkku Andrew Gainariu olivat olleet pyydystämässä rapuja Clinton-joen haarassa, kun he olivat päättäneet tylsistyksissään rakentaa padon. Patoa rakentaessaan pojat törmäsivät luuhun.

Pojat toivat löytämänsä luun kotiin, jossa se nökötti takan päällä useita kuukausia. Ericin äiti, Christina Stamatin kuvitteli aluksi, että kyseessä on lehmän luu.

Marraskuussa äiti päätti kuitenkin näyttää luuta asiantuntijalle. Geologi ja paleontologi John Zawiskie saapui katsomaan luuta lähes saman tien.

Zawiskie vahvisti, että poikien löytämä luu oli peräisin amerikanmastodontista.

– Ette usko, mitä olette löytäneet, mies totesi.

– Nämä eläimet kuolivat sukupuuttoon yli 10 000 vuotta sitten.

Mastodontit olivat mammuttien ja nykynorsujen kaltaisia suuria norsueläimiä. Kooltaan ne olivat norsuja suurempia mutta mammutteja pienempiä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.