Raportti: 5G-iPhone tulee vasta 2020 – Apple luottaa yhteistyöhön Intelin kanssa

Ensimmäisiä uuden sukupolven mobiiliverkkoja tukevia 5G-älypuhelimia odotetaan markkinoille laajasti ensi vuoden aikana, useilta eri valmistajilta. Näillä näkymin Apple ei kuitenkaan liity 5G-älypuhelinten valmistajien joukkoon vielä vuoden 2019 aikana, vaan vasta 2020.

Appleen liittyen melko luotettavista lähteistään tunnettu Fast Company raportoi Applen suunnittelevan 5G-verkkoja tukevan älypuhelimen tuomista markkinoille vuonna 2020. Applen kerrotaan aikovan käyttää ensimmäisessä 5G-iPhonessaan Intelin 8161-modeemipiiriä. Se tullaan valmistamaan 10 nanometrin tuotantoprosessilla. Ennen uuden piirin valmistumista Apple tekee 5G-kehitystyötä ja testausta jo edeltävän 8060-piirin kanssa.

Fast Companyn lähteen mukaan Apple ei ole ollut täysin tyytyväinen Intelin kehitykseen – erityisesti ilmeisesti sen uuden piirin liialliseen lämmöntuottoon liittyen – viime aikoina. Intelin uskotaan kuitenkin pystyvän ratkaisemaan ongelmat tulevien vuoden, puolentoista aikana.

Monet ensimmäistä 5G-älypuhelimista tulevat perustumaan mobiilipiirijätti Qualcommin piireille. Apple kuitenkin on riidoissa Qualcommin kanssa eikä sen ennusteta aikovan palata Qualcommin piireihin myöskään tulevassa 5G-iPhonessa. Apple on käynyt keskusteluja piiritoimituksista myös taiwanilaisen MediaTekin kanssa, mutta se mielletään yhä enemmänkin varasuunnitelmaksi ja pääasiassa Apple luottaa yhä Intelin kehityskykyyn.

Muista älypuhelinvalmistajista OnePlus on nostattanut odotuksia toteamalla aikovansa tuoda 5G-älypuhelimen markkinoille ensimmäisenä Euroopassa. Lisäksi ensi vuonna 5G-älypuhelimia tullaan näkemään myös Samsungilta ja Huaweilta, jotka kehittävät itse omat modeemipiirinsä, sekä OnePlussan lisäksi useilta muilta Qualcommin yhteistyökumppaneilta.

Apple ei perinteisesti ole siirtynyt ensimmäisten joukossa tukemaan uusia mobiiliverkkosukupolvia, missä mielessä sen verkkaisuus myös 5G-siirtymässä ei ole suuri yllätys. Esimerkiksi alkuperäinen iPhone vuonna 2007 ei tukenut 3G-verkkoja, vaikka Nokia esitteli ensimmäisen 3G-puhelimensa jo vuonna 2002.

5G-verkot tulevat tuomaan aiempaa nopeammat tiedonsiirtonopeudet, pienemmät viiveet sekä operaattoreille kustannustehokkaamman tavan kasvattaa verkkojensa kapasiteettia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja