Apple pulassa 5G-iPhonen kanssa – ei ehkä ehdi vuodeksi 2020

Apple ei välttämättä pysty tuomaan ensimmäistä uusia 5G-mobiiliverkkoyhteyksiä tukevaa iPhonea markkinoille edes vuoden 2020 aikana.

Syynä on Applen modeemipiirikumppaniksi valitseman Intelin kehitystyön takkuaminen. Fast Company -sivuston raportin mukaan Applella ollaan turhautuneita siihen, että Intel on jäänyt kehitystavoitteista. Applen todetaan ”menettäneen luottamuksensa” Intelin kykyyn toimittaa 5G-modeemipiiriään vuonna 2020, sillä XMM 8160 -piirin kehityksen välietapit ovat myöhästyneet aikataulusta.

Applella ei enää uskota, että Intel saisi toimitettua piireistä näyte-erän Applelle ensi kesänä.

Aiemmin eilen myös UBS-pankin analyytikko Timothy Arcuri varoitti 5G-iPhonen voivan lipsahtaa vuodelle 2021. Muut suuret älypuhelinvalmistajat ovat tuomassa useampiakin 5G-älypuhelinmalleja markkinoille jo tämän vuoden aikana.

Intelin lisäksi muita vaihtoehtoja Applelle on vähän. Raportoidusti Samsungilla ei ole kapasiteettia toimittaa modeemipiirejä Applella, Qualcomm putoaa pois vaihtoehdoista yhtiöiden välisen oikeustaiston takia, Huawei omiin tuotteisiinsa keskittymisen sekä Yhdysvalloissa vallalla olevien epäilyjen vuoksi ja MediaTekin piirien suorituskyky ei myöskään täytä Applen vaatimuksia.

Reaktiona kaikkeen tähän Applen kerrotaan myös vauhdittaneen oman modeemipiirinsä suunnittelua, ja sillä olevan jo 1 000 – 2 000 insinööriä työn kimpussa. Apple on rekrytoinut osaajia vauhdilla muun muassa Inteliltä ja Qualcommilta. Applen oman modeemipiirin ei kuitenkaan uskota ehtivän valmiiksi kuin aikaisintaan vasta 2021.

Myöskään Intelillä ei olla täysin tyytyväisiä Apple-asiakkuuteen, sillä Apple vaatii Inteliltä mataliin katteisiin johtavia alhaisia hintoja sekä vaatii tilaustensa nopeita toimituksia, mikä hidastaa Intelille kannattavimpien liiketoimintojen kuten palvelinsuoritinten tuotantoa.

Yhden Fast Companyn lähteen mukaan järkevintä Applella olisi paluu yhteistyöhön Qualcommin kanssa mitä tulee 5G-modeemipiireihin. Se saattaisi kuitenkin vaatia yhtiöiden välisten oikeuskiistojen sopimista, mitä ei ole nyt näköpiirissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja