Rapeat broilerinkoivet 21.9.01

4 broilerin koipireisipalaa
1/2-1 tl chilijauhetta
1/2-1 tl suolaa

kuorrutus:
1 munanvalkuainen
1 dl seesaminsiemeniä
2 rkl kauraleseitä
( 1 dl silputtua persiljaa)

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Sekoita chili ja suola keskenään, vatkaa valkuaisen rakenne rikki syvällä lautasella ja sekoita toisessa syvässä lautasessa seesaminsiemenet, kauraleseet ja silputtu persilja keskenään. Ota esille pinnoitettu uunivuoka- tai pelti tai vuoraa uunipannu leivinpaperilla.
3. Poista broilerinpaloista rasvamöykyt ja munuaiset ja pyyhkäise palat talouspaperilla.
4.Ripottele chili-suolaseos broilereille.
5. Kasta pala kerrallaan valkuaiseen ja sen jälkeen seesaminsiemenseokseen koiven luunsta kiinni pitäen. Nosta palat pellille.
6. Kypsennä 200 asteessa 45 minuuttia uunin keskiosassa.
7. Tarjoa lisukkeeksi höyrytettyä parsakaalia ja vesimelonisalaattia.

Vesimelonisalaatti

lohko (kotimaista) vesimelonia
2-3 tomaattia pätkä kurkkua tai (keltaista) kesäkurpitsaa
1-2 varsisellerin vartta
1 keltainen tai vihreä paprika
3-4 rkl tuoretta minttua silputtuna

kastike:
1/2 - 1 sitruunan mehu
4 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

1.Huuhdo kasvikset.
2.Leikkaa vesimeloni viipaleiksi, poista kuoriosa ja siemenet ja leikkaa viipaleet kuutioiksi.
3.Poista paprikan siemenet ja kanta ja kuutioi. Kuutioi myös tomaatit ja kurkku tai kesäkurpitsa. Viipaloi varsiselleri.
4. Nosta ainekset laakeaan kulhoon, lisää kastike ja silputtu minttu ja sekoita nostellen. Koristele kokonaisilla mintunlehdillä.

Lue myös:

    Uusimmat