Raparperi on kevään kuumimpia tulokkaita. Makuja -sivuille onkin tullut jo tiedusteluja uusista raparperiresepteistä. Tässä yksi juustokakun muodossa tarjottava. Kevään aikana on tiedossa lisää raparperiohjeita mehuista hillokkeisiin.
Tämä hedelmän makuinen vihannes otettiin ruoanvalmistuskäyttöön tiettävästi vasta 1700-luvulla. Suomeen se levisi herraskaisten puutarhoista yleiseksi maatalojen jokakeväiseksi herkuksi. Raparperissa on oksaalihappoa, joten sitä on suositeltu nautittavan neutraloivien maitotuotteiden kanssa. Raparperi-tuorejuustotortulla säväytät taatusti kaikkia raparperin ystäviä.
RAPARPERI-TUOREJUUSTO TORTTU
Raparperitorttu vaatii valmisteluja jo edellisenä päivänä mutta palkitsee kärsivällisen kokin taatusti.
Murotaikinapohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
voita ja korppujauhoja vuoan voiteluun
Tuorejuustotäyte:
500 g maitorahkaa
300 g tuorejuustoa
2,5 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
2 rkl ohrakasta
