Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Raparperista pidot paranee

juustokakku
juustokakkuCopyright MTV3i/AP GraphicsBank 2001, Co
Julkaistu 18.05.2001 14:47

Raparperi on kevään kuumimpia tulokkaita. Makuja -sivuille onkin tullut jo tiedusteluja uusista raparperiresepteistä. Tässä yksi juustokakun muodossa tarjottava. Kevään aikana on tiedossa lisää raparperiohjeita mehuista hillokkeisiin.

Tämä hedelmän makuinen vihannes otettiin ruoanvalmistuskäyttöön tiettävästi vasta 1700-luvulla. Suomeen se levisi herraskaisten puutarhoista yleiseksi maatalojen jokakeväiseksi herkuksi. Raparperissa on oksaalihappoa, joten sitä on suositeltu nautittavan neutraloivien maitotuotteiden kanssa. Raparperi-tuorejuustotortulla säväytät taatusti kaikkia raparperin ystäviä.

RAPARPERI-TUOREJUUSTO TORTTU

Raparperitorttu vaatii valmisteluja jo edellisenä päivänä mutta palkitsee kärsivällisen kokin taatusti.

Murotaikinapohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
voita ja korppujauhoja vuoan voiteluun

Tuorejuustotäyte:
500 g maitorahkaa
300 g tuorejuustoa
2,5 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
2 rkl ohrakasta


2 rkl sitruunamehua

4 munaa

Raparperipinta:
800 g raparperia
n. 2 cm pala tuoretta inkivääriä
5 dl mansikkamehua (reilusti laimennettuna)
2,5 dl hyytelösokeria
Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan pohjan peittävä ympyrä. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti sekoittaen ja lopuksi jauhot. Älä sekoita liikaa, jotta taikina ei sitkisty. Painele takina käsin jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille noin 3-4 cm.

Erottele täytteen munien keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset ja täytteen muut raaka-aineet keskenään. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto varovasti nostellen täyteseoksen joukkoon. Vältä turhaa sekoittamista, jotta vaahto ei laskeutuisi. Kaada täyte vuokaan. Paista torttua 175 asteisessa uunissa 1 h - 1 h 15 min. Peitä vuoka alumiinifoliolla paistamisen aikana, jos kakun pinta alkaa ruskistua liikaa. Anna kakun vetäytyä kylmässä ennen tarjoilua.

Kuori raparperit ohuelti. Leikkaa varret noin 3 cm pituisiksi paloiksi. Kuori inkivääri ja leikkaa ohuiksi lastuiksi. Kiehauta mansikkamehu ja inkiväärit kattilassa. Sekoita kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri. Kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri on sulanut ja neste kirkastunut. Lisää kuumaan kiisseliin raparperinpalat ja anna jäähtyä huoneenlämmössä yön yli. Raparperinpalat kypsyvät ja maustuvat samalla. Koristele kakku raparperin paloilla ja tarjoa kiisseli kastikkeena tortun kanssa.

Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • 18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • 17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • 14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • 11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."