Rap-muusikko tuomittiin elinkautiseen murhasta: Hukutti vanhan isänsä kaivoon erittäin väkivaltaisesti

Itä-Suomen hovioikeus on tuominnut nelikymppisen miehen elinkautiseen vankeuteen murhasta. Suomirap-piireissä tunnettu mies hukutti lähes 80-vuotiaan isänsä kaivoon erittäin väkivaltaisella tavalla.

Henkirikos tapahtui Juvalla marraskuussa 2019. Mies oli kantanut iäkkään ja käytännössä puolustuskyvyttömän isänsä olohuoneen sohvalta ulos likakaivon viereen, lyönyt tätä teräaseella ja pudottanut tämän kaivoon.

Kaivo oli halkaisijaltaan metrin ja yli kolme metriä syvä. Vettä kaivossa oli vajaat puolitoista metriä.

Koska isä oli kaivoon pudottuaan vielä elossa, mies yritti työntää tätä veden alle sisältä hakemallaan hiilivetimellä. Pian työnnöt vaihtuivat lyönneiksi, minkä lisäksi mies yritti täyttää kaivoa hanasta, sillä likavesi ei peittänyt isää.

Jossain vaiheessa hiilivedin oli pudonnut likakaivoon, ja mies oli jatkanut isänsä pahoinpitelyä kaivon vieressä olleella puutukilla. Lopulta mies oli tiputtanut tukin kaivoon yrittäen tappaa isänsä.

Tämän jälkeen mies oli vielä hakenut lapion, mutta sitä hän ei ollut enää käyttänyt, koska isä oli jo kuollut. Mies oli itse kertonut, että koki lapion käytön "liian brutaaliksi", koska isän kallo oli tullut jo näkyviin muun väkivallan takia.

Teko kesti noin tunnin. Hieman myöhemmin mies kapusi itse kaivoon ja sahasi ruumiilta pään irti.

Tutkimuksissa todettiin, että vanhus oli kuollut hukkumalla, vaikka saikin vammoja päähänsä.

Mies tunnusti vain tapon

Mies tuomittiin aiemmin Etelä-Savon käräjäoikeudessa murhasta ja hautarauhan rikkomisesta elinkautiseen vankeuteen.

Mies valitti tuomiostaan hovioikeuteen. Mies tunnusti henkirikoksen, mutta kiisti, että kyse olisi ollut murhasta. Puolustus piti tekoa tappona.

Mies myös väitti olleensa teon aikaan syyntakeeton tai vähintään alentuneesti syyntakeinen. Lisäksi hän vaati, että hänen mielentilansa tutkittaisiin uudelleen. Hänen mukaansa hän oli tappanut isänsä täysin harhojen vallassa.

Miehen mielentila oli jo kertaalleen aiemmin tutkittu. Tuolloin miehen todettiin olleen syyntakeinen.

Itä-Suomen hovioikeus ei suostunut uuteen mielentilatutkimukseen tai muutenkaan muuttanut käräjäoikeuden aiempaa tuomiota.

Hovioikeuden mukaan miehellä ei todettu olleen mielisairautta murhan tekohetkellä, eikä mies ollut harhaisista ajatuksistaan huolimatta kykenemätön ymmärtämään tekoaan. Tämän puolesta puhui muun muassa se, että mies oli pian teon jälkeen kertonut teostaan yksityiskohtaisesti ja sen suuntaisesti, että se olisi ollut pikaistuksissa tehty.

Vuonna 1979 syntynyt Jere Tapio Nivukoski tuomittiin elinkautiseen vankeuteen murhasta.

Nivukoski on Suomen rap-skenessä jokseenkin tunnettu hahmo. Hän on tuottanut erään tunnetun suomalaisen räppärin albumin sekä ollut itse mukana erilaisissa tuotannoissa artistinimellään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja