IL: Suomalaisprofessori tyrmää ranskalaisministerin väitteen liittyen ibuprofeiinin käyttöön koronan hoidossa – "Tällaista näyttöä ei ole"

9:06
Katso video: Petri ei tuntenut oireita, mutta älysormuksen lukema hämmästytti – nyt hän varoittaa salakavalasta koronaviruksesta

Ranskan terveysministeri varoitti kansalaisiaan tulehduskipulääkkeiden, kuten ibuprofeiinin ja kortisonin, käytöstä koronavirusoireiden lievittämiseen. Helsingin yliopiston professorin mukaan väitteelle ei ole tutkittua näyttöä.

Katso video: Petri ei tuntenut oireita, mutta älysormuksen lukema hämmästytti – nyt hän varoittaa salakavalasta koronaviruksesta.

Ammatiltaan neurologi, Ranskan terveysministeri Olivier Veran kirjoitti Twitterissä, että tulehduskipulääkkeitä ei pitäisi käyttää koronaviruksen hoitoon.

– Jos sinulla on kuumetta, ota parasetamolia, Veran ohjeistaa tviitissään.

Iltalehden haastatteleman, Helsingin yliopiston professori Olli Vapalahden mukaan näin ei kuitenkaan ole.

– Tällaista näyttöä ei ole. Ei ole esitetty perusteita sille, miksi ibuprofeiini olisi huono kuumelääke koronaviruksessa ja parasetamoli hyvä. Koronaviruksen aiheuttaman taudin kehitys voi liittyä immuunipuolustukseen, mutta siitä ei vielä tiedetä, Vapalahti sanoi Iltalehden haastattelussa. 

15.03.2020 kello 11.09, juttua on korjattu: Lisätty suomalaisasiantuntijan tieto, jonka mukaan ranskalaisministerin väitteelle ei ole näyttöä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja