Ranskan mieletön maalijuhla teki Huuhkajien aseman selväksi – näillä tuloksilla Suomi etenisi MM-jatkokarsintaan

Ranskan jalkapallomaajoukkueen suuret tähdet Kylian Mbappe ja Karim Benzema varmistivat lauantaina Ranskan paikan Qatarin 2022 MM-turnaukseen. Mbappe teki neljä maalia ja Benzema kaksi suoran MM-paikan varmistaneessa Kazakstan-ottelussa.

Myös Adrien Rabiot ja Antoine Griezmann onnistuivat maalinteossa Ranskan 8–0-voittoon päättyneessä ottelussa.

Ranska nousi Euroopan D-lohkossa 15 pisteeseen ja muilta tavoittamattomiin. Se kohtaa ainoassa jäljellä olevassa karsintapelissään Suomen Olympiastadionilla 16. marraskuuta, mutta jatkokarsintapaikkaa tavoitteleva Suomi nousisi voitolla vain pisteen päähän Ranskasta.

Lohkon toisessa jäljellä olevassa ottelussa Bosnia ja Hertsegovina saa vieraakseen Ukrainan, joka on kahden pisteen päässä Suomesta.

–  Todella toivon, että Bosnia-Hertsegovina voittaa ottelunsa Ukrainaa vastaan, Suomen päävalmentaja Markku Kanerva ennakoi peliä lauantaina.

Ranskan varmistettua D-lohkosta suoran paikan MM-turnauksessa, selvisi myös Suomen mahdollinen reitti MM-jatkokarsintaan. 

Voitolla Ranskasta Suomi siis nousisi 14 pisteeseen ja varmistaisi lohkon toisen sijan ja paikan jatkokarsinnassa.

Tasapeli Ranskaa vastaan tiistaina nostaisi Suomen 12 pisteeseen. Tässä tilanteessa Ukraina voisi voitolla Bosnia-Hertsegovinasta nousta tasapisteisiin Suomen kanssa. Tällöin tarkasteltaisiin joukkueiden maalieroja. Suomen maaliero on tällä hetkellä kaksi maalia plussan puolella, Ukrainan yhden.

Jos maaliero on joukkueiden kesken tasan, otetaan seuraavaksi tarkasteluun tehdyt maalit. Suomella tehtyjä maaleja on tällä hetkellä 10, Ukrainalla 9. Jos nämäkin ovat tasan ratkaisevat jatkopaikan keskinäisten otteluiden pisteet. Tässä Ukraina on edellä pistein 4-1.

Jos Ukraina siis voittaa Bosnia-Hertsegovinan vähintään kahdella maalilla, ei tasapeli Ranskaa vastaan riitä Suomelle. Ukrainan voittaessa yhdellä maalilla, tarvitsee Suomi vähintään 1–1-tasapelin riippuen Ukrainan maalimäärästä.

Suomi etenisi jatkokarsintaa myös häviämällä Ranskalle siinä tapauksessa, ettei Ukraina onnistuisi voittamaan Bosnia-Hertsegovinaa.


Lue myös:

    Uusimmat