Ranskan maailmanmestari Benjamin Mendy vapautettiin seksuaalirikossyytteistä

Manchester Cityn entisen jalkapalloilijan Benjamin Mendyn kolme vuotta kestänyt oikeusprosessi päättyi perjantaina, kun ranskalaispelaaja vapautettiin seksuaalirikossyytteistä. Mendy, 28, puhkesi kyyneliin kuultuaan vapauttavan tuomion englantilaisessa Chesterin tuomioistuimessa.

Valamiehistö vapautti Mendyn perjantaina kahdesta syytteestä, jotka koskivat raiskausta ja raiskauksen yritystä. Tammikuussa Mendy vapautettiin kuudesta raiskaussyytteestä ja yhdestä seksuaalisen hyväksikäytön syytteestä.

Ranskalaispelaaja oli kiistänyt kaikki syytteet. Mendyn parittajaksi väitetty Louis Saha Matturie vapautettiin aikaisemmin kolmesta syytteestä, mutta Matturieta odottaa myöhemmin vielä uusi oikeuskäsittely.

Mendy siirtyi Manchester Cityyn Monacosta 2017 ja pelasi manchesterilaisjoukkueessa viimeisimmän ottelunsa elokuussa 2021. Mendyn sopimus Cityn kanssa umpeutui kesäkuun lopulla. Puolustaja voitti Ranskan maajoukkueessa MM-kultaa 2018 ja pelasi yhteensä kymmenen maaottelua vuosina 2017–2019.

– Siitä on melkein kolme vuotta, kun poliisi aloitti tutkimaan tätä asiaa. Herra Mendy on yrittänyt pysyä vahvana, mutta prosessilla on väistämättä ollut häneen vakava vaikutus. Hän (Mendy) haluaa kiittää kaikkia, jotka ovat tukeneet häntä tämän koettelemuksen aikana, ja pyytää yksityisyyttä, jotta hän voi aloittaa rakentamaan elämäänsä uudelleen, Mendyn asianajajat kertoivat lausunnossaan.

Lue myös:

    Uusimmat