Ranskan hallitus: Koronasulun purkamisesta ollaan vielä kaukana – pormestarit vaativat jo kauppojen avaamista

Näille kolmelle ryhmälle koronarokote annetaan ensimmäisenä – THL:n ylilääkäri: Rokotetta on luultavasti koko Suomen väestön tarpeisiin 2:07
Näille kolmelle ryhmälle koronarokote annetaan ensimmäisenä – THL:n ylilääkäri: Rokotetta on luultavasti koko Suomen väestön tarpeisiin

Ranska on vielä kaukana sellaisesta tilanteesta, että maan osittaista koronasulkua voitaisiin alkaa purkaa, sanoi hallituksen edustaja Gabriel Attal keskiviikkona.

Uusien tartuntojen määrä kääntyi Ranskassa laskuun sen jälkeen kun toinen koronasulku alkoi lokakuun lopussa. Kauppiaat ovat toivoneet, että ei-välttämättömät liikkeet voitaisiin avata jo 27. marraskuuta, jotta Black Friday -ostoryntäyksen tuottoja ei menetettäisi täysin ulkomaisille verkkokauppajäteille.

Ranskan pormestarien yhteenliittymä AMF vaati niin ikään keskiviikkona kauppojen vähittäistä avaamista, "jotta vältetään joulunalusajan ostoryntäys, joka seuraa väistämättä, kun kaupat avataan".

Ranskassa on kuollut koronaviruksen seurauksena vajaat 46 700 ihmistä. Miljoonaa asukasta kohti kuolleita on 715, kertoo tilastosivusto Worldometer. Suomessa vastaava luku on 67.
Worldometerin luvuissa on havaittu silloin tällöin epäjohdonmukaisuuksia.

Lue myös:

    Uusimmat