Italian koronatartuntojen leviäminen näyttää hidastuvan

MTV paikalla: New Yorkin tartuntahuippu viikkojen päässä 1:49
Video: Yhdysvalloissa koronaviruksen tartuntahuipun uskotaan olevan viikkojen päässä

Italian koronatartuntojen määrä on jatkanut kasvuaan, mutta aiempaa hitaampaa tahtia. Viranomaisten mukaan uusia tartuntoja todettiin 5 217 ja kuolemantapauksia 756.

Kaikkiaan tartuntojen määrä lähestyy nopeasti 100 000:n rajaa. Italia pani ensimmäisenä Euroopassa toimeen eristystoimet, jotka tiukennettiin nykyiselle tasolleen 12. maaliskuuta. Toimien pitäisi päättyä 3. huhtikuuta eli perjantaina, mutta viranomaiset tekivät selväksi, ettei jatkoajalta vältytä.

– On väistämätöntä, että eristystoimia jatketaan, sanoo aluehallinnosta vastaava ministeri Francesco Boggia tv-kanava Sky TG24:lle.

Boggian mukaan eristyksen purkaminen olisi tässä vaiheessa "sopimatonta ja vastuutonta". Päätös toimien jatkamisesta tehtäneen hallituksessa lähipäivinä.

Boggian mukaan paluu normaaliin elämään tulee tapahtumaan vaiheittain. Pääministeri Giuseppe Conte voi poikkeustilalainsäädännön perusteella jatkaa eristystoimia aina heinäkuun lopulle asti.

Conte on sanonut toivovansa, että tiukimmat rajoitukset voitaisiin purkaa sitä ennen, jotta esimerkiksi Italian jalkapallon Serie A voisi taas jatkua.

Lue myös:

    Uusimmat