Mainos

Ranskan ampuja suunnitteli uutta iskua - piiritystilanne jatkuu yhä

Ranskassa piiritettynä oleva sarjamurhaepäilty aikoo yhä antautua tänä iltana. Paikallisen syyttäjän mukaan mies on tunnustanut olevansa sekä juutalaislasten että ranskalaisten sotilaiden surmien takana.

Epäilty ampuja Mohamed Merah on myös kertonut suunnitelleensa surmaavansa vielä yhden sotilaan ja kaksi poliisia. Syyttäjäviranomaisten mukaan ampuja on jopa nimennyt kaksi poliisia, ketkä hän halusi surmata. Tekojaan mies perustelee palestiinalaisten ahdingolla, Ranskan sotilaallisella läsnäololla Afganistanissa sekä Ranskan islamilaisten huntujen kiellolla.

Terrorisminvastaisen syyttäjän Francois Molinsin mukaan Merah on kertonut taustoistaan ja aikeistaan häntä piirittäville poliiseille. Hän sanoo saaneensa koulutusta Afganistanin ja Pakistanin rajaseudulla Waziristanissa.

Merah on Ranskan kansalainen, mutta sukujuuriltaan algerialainen. Hän itse on ilmoittanut olevansa terroristiverkosto al-Qaidan jäsen.

Poliisi on piirittänyt Toulousessa sijaitsevaa taloa aamuyöstä lähtien. Syyttäjän mukaan poliisit ovat yrittäneet tehdä taloon useita rynnäkköjä päivän aikana.

Ranskan televisiokanavat BFM TV ja i-Tele kertoivat aiemmin tänään, että seitsemän ihmisen surmasta epäilty mies olisi pidätetty poliisin tekemässä iskussa. Poliisilähteet eivät vahvistaneet asiaa. Myös Ranskan sisäministeriö kielsi tiedon.

Epäillyn veli ja äiti sekä muita perheenjäseniä on pidätetty aiemmin poliisin toisessa ratsiassa. Veljen autosta on löydetty räjähteitä.

(MTV3 - Reuters)

Katso Helena Petäistön juttu (Seitsemän uutiset 21.3.2012)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.