Ranskalaisnäyttelijä syyttää Roman Polanskia raiskauksesta

Ranskalaisnäyttelijä väittää Roman Polanskin raiskanneen hänet vuonna 1975.

Ranskalaisnäyttelijä Valentine Monnier syyttää ohjaaja Roman Polanskia raiskauksesta. Le Parisien -lehdelle antamassaan haastattelussa Monnier väittää raiskauksen tapahtuneen vuonna 1975, jolloin hän oli 18-vuotias.

Naisen mukaan raiskaus tapahtui Polanskin alppimajalla Gstaadissa.

– Hän löi minua ja repi vaatteeni pois, kunnes antauduin, ja hän pakotti minut alistumaan lukuisiin epämiellyttäviin tekoihin. Olin juuri täyttänyt 18 vuotta, Monnier kertoo lehdelle.

Le Parisien -lehti kertoo saaneensa kertomukselle vahvistuksen useilta henkilöiltä, joille Monnier kertoi hyökkäyksestä.

Monnier kertoo kokeneensa tarvetta jakaa tarinansa, kun sai kuulla, että Polanskin uusi elokuva J’Accuse saapuu elokuvateattereihin Ranskassa ensi viikolla.

– Raiskaus on aikapommi. Sen muisto ei häviä. Siitä tulee haamu, se seuraa sinua ja muuttaa sinua salakavalasti, Monnier sanoi.

Polanski itse kiistää jyrkästi Monnierin väitteet raiskauksesta ja pahoinpitelystä. Hänen asianajajansa Hervé Temime julkaisi tiedotteen, jossa toteaa, ettei syytöksiä ole tuotu yli 40 vuoden aikana viranomaisten tai Polanskin tietoon.

– Näiden olosuhteiden vuoksi vastustan voimakkaasti näiden syytösten tuomista julki juuri ennen elokuvan julkaisua.

Polanski on pakoillut Yhdysvaltain oikeuslaitosta vuodesta 1978. Puolalaissyntyinen ohjaaja myönsi tuolloin harrastaneensa seksiä 13-vuotiaan tytön kanssa Yhdysvalloissa. Hän pakeni maasta välttääkseen tuomion alaikäisen raiskauksesta. 

Polanskia epäillään myös raiskauksesta, jonka väitetään tapahtuneen vuonna 1972.

Lähde: E! Online

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja