Ranskalaismiehet huijasivat suomalaismieheltä lähes 200 000 euron kultasaaliin Helsingissä – ostivat kullan väärällä rahalla

1:58
Suomalaismieheltä huijattiin lähes 200 000 euron kultasaalis Helsingissä.

Kolme ranskalaistamiestä huijasi väärän rahan avulla suomalaismieheltä 180 000 euron kultasaaliin viime lokakuussa Helsingissä. Asiasta kerrottiin keskiviikon Rikospaikka-ohjelmassa.

Tapausta on tutkinut Itä-Uudenmaan poliisi.

Ranskalaismiehet olivat houkutelleet kultaesineiden myyjän tarjouksella, jonka mukaan he maksaisivat 180 000 euron arvoisesta kultamäärästä 200 000 euroa.

Kaupantekotilaisuus sovittiin Helsingin Mannerheimintiellä sijaitsevaan hotelli Crowne Plazaan lokakuun puolessavälissä.

Petosmiehillä oli kaupanhieronnassa mukana myös oikeaa rahaa, joka menikin setelilaskurista hyväksyttävästi läpi. Mutta jossain vaiheessa he onnistuivat tekemään myyjän edessä "silmänkääntötempun" ja ujuttamaan asianomistajan laukkuun vain väärää tai väärennettyä rahaa.

Totuus paljastui asianomistajalle vähän myöhemmin liikkeessä, kun hän avasi laukun ja totesi kaikki setelit vääriksi.

– Ammattimaista tekijäporukkaa, tutkinnanjohtaja Mikko Minkkinen kommentoi MTV:lle.

Asianomistaja ei ollut tehnyt rikosilmoitusta vaan kultapetos paljastui seuraavana päivänä, kun ranskalaismiehet pysäytettiin Tukholmassa. He olivat ajaneet heti kaupanteon jälkeen vuokra-autolla Helsingistä Turkuun ja menneet sieltä laivalla Ruotsiin.

– Vuokra-autosta ja miesten henkilökohtaisista laukuista löytyi näitä kultaesineitä, jotka oli saatu petoksella asianomistajalta, Minkkinen sanoo.

Saaliiseen kuului muun muassa kultaisia Paavo Nurmi- ja Urho Kekkonen -juhlakolikoita sekä harkkoja.

Miehiä epäillään kahdesta törkeästä petoksesta ja lisäksi törkeästä rahanväärennyksestä. Toinen törkeä petos liittyy maasta poisvietyyn vuokra-autoon ja toinen kultaesineisiin.

Miehistä yksi on vangittuna ja kaksi on vangittu poissaolevina. Heistä on annettu eurooppalainen pidätysmääräys.

Saman porukan epäillään aiemmin tehneen vastaavanlaisen kultapetoksen myös Maltalla. Tuolloin saalis oli vajaat 300 000 euroa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja