Mainos

Ranska leikkaa veroja 11 miljardilla eurolla ensi vuonna

Ranskan hallitus aikoo leikata yrityksien ja yksityishenkilöiden veroja noin 11 miljardilla eurolla ensi vuonna, kertoo maan pääministeri Edouard Philippe ranskalaisen Les Echos -talouslehden haastattelussa.

Leikkaustahti on nopeampi kuin Ranskan hallitus oli alkujaan suunnitellut. Vielä viikonloppuna Edouard Philippe antoi ymmärtää, että veroja leikattaisiin ensi vuonna seitsemällä miljardilla eurolla.

– Viime viikolla päätimme presidentin kanssa, että nopeutamme tahtia saadaksemme mahdollisimman paljon vaikutusta strategiastamme, Philippe sanoi lehdelle.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on suunnitellut leikkaavansa veroja kaikkiaan 20 miljardilla eurolla viisivuotisen kautensa aikana.

Pääministeri Philippen mukaan leikkausten on tarkoitus toimia porkkanana muun muassa investoinneille ja talouden kasvulle.

Philippe sanoo, että hallitus luottaa talouden kasvavan 1,6 prosenttia tänä vuonna ja 1,7 prosenttia tulevan 12 kuukauden aikana.

Financial Times kertoi viime viikolla, että Ranskan hallitus on sitoutunut alentamaan pankkien veroja ja vähentämään byrokratiaa houkutellakseen Lontoon finanssilaitoksia siirtymään Pariisiin Britannian EU-eron jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.