Mainos

Ranska asetti ympäristöaktivisteja kotiarestiin

Ranska on asettanut yli 300 ihmistä kotiarestiin, mm. 24 ympäristöaktivistia. Kotiarestin kesto on epäselvä, mutta sen arvioidaan koskevan maanantaina alkavaa YK:n ilmastokonferenssia. Pariisissa pidettävä ilmastokonferenssi kestää liki kaksi viikkoa.

Päätöstä perustellaan poikkeuslailla joka otettiin käyttöön Pariisin ampumisten takia. Asiasta kertoi sisäministeri Bernard Cazeneuve

Cazeneuven mukaan aktivistien epäiltiin suunnittelevan väkivaltaisia mielenilmauksia huomiseksi tai maanantaiksi.

- Nämä 24 ihmistä on asetettu kotiarestiin koska he ovat aiemmin olleet väkivaltaisia mielenosoituksissa, ja he ovat myös sanoneet etteivät he tule kunnioittamaan poikkeuslakia, Cazenouve perusteli. Hänen mukaansa julkinen häiriköinti kokouksen yhteydessä voisi estää poliisia keskittymästä terrorismin torjuntaan.

- Näillä ympäristöaktivisteilla ei ole kerrassaan minkäänlaista yhteyttä terrorismiin, mutta joukkojemme on nyt pystyttävä täydellisesti keskittymään Ranskan kansan suojelemiseen, Cazeneuve sanoi. 

Pariisin ilmastokokousta on terrori-iskujen jälkeen rakennettu erittäin tiukkojen turvatoimien keskellä. Kokous alkaa maanantaina ja jatkuu 11. joulukuuta saakka. Iskujen jälkeen Ranskaan on julistettu poikkeuslaki, joka kieltää mm. julkiset mielenosoitukset ja antaa poliisille laajennettuja etsintä- ja valvontaoikeuksia. 

Ranskan Greenpeace on moittinut päätöstä. Järjestön mukaan kotiarestiin määrätyt ympäristöaktivistit ovat pasifisteja, jotka eivät koskaan ole syyllistyneet väkivaltaan, eikä heitä ole koskaan syytetty oikeudessa mistään. 

(Lähde: Reuters) 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.