Mainos

Ranska on sulkenut kolme "radikaalimoskeijaa"

Ranskan hallitus ilmoitti keskiviikkona, että kolme radikaaleiksi arveltua moskeijaa on suljettu Pariisin terrori-iskujen jälkimainingeissa, The Local-nettijulkaisu kertoo.

Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuve ilmoitti, että kolme ranskalaismoskeijaa on suljettu hätätoimenpiteenä Pariisin marraskuisten terrori-iskujen jälkeen.

Keskiviikkona Ranskan poliisi ratsasi moskeijan Pariisin Lagny-sur-Marnen alueella. Moskeija oli kolmas, joka suljettiin marraskuun 13. päivän jälkeen.

Viimeisimpänä suljetun moskeijan entinen imaami Mohamed Hammoumi on tunnettu radikaaleista saarnoistaan, ja häntä on syytetty jihadistien rekrytoinnista Syyriaan, Le Parisien –sanomalehti kertoo. Hammoumi ja joukko hänen seuraajiaan pakeni ilmeisesti Egyptiin joulukuussa 2014.

Sisäministeri Cazeuneuve kertoi, että poliisi löysi todisteita rekisteröimättömästä koraanikoulusta ja useita dokumentteja jihadismista moskeijassa.

Muut kaksi suljettua moskeijaa sijaitsivat Gennevilliersin alueella Pariisin luoteisosassa ja Lyonin kaupungissa.

Satoja aseita takavarikoitu

Keskiviikkoisessa ratsiassa yhdeksän ihmistä asetettiin kotiarestiin ja maasta poistuminen kiellettiin 22 henkilöltä. Yksi henkilöistä on poliisin huostassa käsiaseen hallussapidosta.

– Nämä operaatiot kohdistuvat vihaa saarnaaviin henkilöihin, joilla on yhteyksiä vihaa lietsoviin kultteihin, Cazeneuve sanoi.

Pariisin terrori-iskujen jälkeen Ranskan hallitusta on painostettu tiukentamaan linjaansa radikaalisaarnaajia vastaan.

Sisäministerin mukaan iskujen jälkeen poliisi on tehnyt 2235 tutkintaiskua, takavarikoinut 334 asetta, joista 34 oli armeijatasoisia. Yli 200 henkilöä on poliisin pidättämänä ja yli 300 on kotiarestissa.

Iskujen jälkeen monet Ranskan muslimijohtajat ovat tuominneet jihadistit ja sanoneet, että jihadisteilla ei ole mitään tekemistä islamin arvojen kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.