Mainos

Rankkoja sateita tulossa - katso alueelliset ennusteet

Maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa tulee tänään illasta alkaen ja huomenna paikoin rankkoja sadekuuroja.

Sää on tällä viikolla vaihtelevaa. Tiistai-iltapäivä on vielä monin paikoin poutainen ja aurinkoinen. Selkämerellä syntyvä pieni matalapaineen osakeskus voimistaa kuitenkin sateita, jotka alkavat illalla lännessä. Samalla myös tuuli voimistuu. Sateissa voi olla mukana ukkosta.

– Tiistain ja keskiviikon sateissa on enimmäkseen kyse sadekuuroista, jotka muodostavat yhtenäisiä sadekuuronauhoja. Kapealla alueella voi tulla paljonkin vettä, mutta toisella alueella ei juuri yhtään, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Sadekuurot jatkuvat keskiviikkona paikoin rankkoina, etenkin lännessä. Sateita saadaan kaikkialla muualla paitsi Lapissa, jonne ne etenevät vasta torstaiyönä. Ukkoset ovat edelleen mahdollisia. Paikalliset erot sateen määrässä ovat suuria.

– Vettä voi tulla 20-30 millimetriä vuorokaudessa, paikoin enemmänkin. Sadekertymät ovat todennäköisesti suurimmat lännessä, sanoo Aleksi Jokela.

Sää on ollut viime päivinä vuodenaikaan nähden keskimääräistä lämpimämpää, mutta on nyt viilenemässä tavanomaisiin syyskuun puolivälin lukemiin. Etelässä lämpötilat ovat loppuviikolla hiukan kymmenen asteen yläpuolella, pohjoisessa 5-10 asteessa.

Tiistain ja keskiviikon välinen yö on pohjoisessa kylmä. Hallaa voi olla yleisesti, paikoin yöpakkasta. Aamulla pohjoisessa voi olla sankkaa sumua.

Sadetutkaa voi seurata MTV3:n sääsivustolta.

Katso alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.