Rankkoja sateita luvassa: vietä ihana päivä sisällä

Kun vettä tulee taivaan täydeltä, vietä hauska päivä sisätiloissa koko perheen kesken tai itseäsi hemmotellen.

Ilma on harmaa ja vesisade ropisee ikkunoihin – kuulostaako tylsältä? Käännä ikävä sää eduksesi ja anna itsellesi kerrankin lupa ottaa oikein rennosti.

Sadepäivät kannattaa käyttää hyödyksi, sillä vesisateella voi unohtaa liikunnasta stressaamisen ja muut velvoitteet.

Aktiivinen sadepäivä

Jos kaipaat tekemistä, on sadepäivä hyvä hetki tehdä kunnon perussiivous kotiin tai käydä vaikkapa vaatekaappi kunnolla läpi.

Lapsiperheissä jälkikasvu saattaa valittaa tekemisen puutetta, mutta sisälläkin on helppo pitää hauskaa! Askarrelkaa vaikkapa yhdessä taidetta Koton oivilla ohjeilla tai leipokaa koko perheen voimin maukasta pullaa.

Leppoisa lepopäivä

Harmaa päivä on ihana tekosyy vain olla – sytyttele kynttilöitä, avaa hyvä kirja ja kaada itsellesi kupillinen teetä. Jätä tavalliset arkistressit oman onnensa nojaan ja mene kerrankin sieltä, mistä aita on matalin: kokkaa ruoaksi nakkeja ja ranskalaisia äläkä välitä pienestä sotkusta – kyllä sitä ehtii sitten myöhemminkin!

Jos kaipaat itse lepoa, mutta lapset kaipaavat virikkeitä, vuokraa heille hyviä elokuvia tai keksi jotain muuta aktiviteettia, johon sinun ei tarvitse osallistua: esimerkiksi piirustuskilpailu aiheesta "syksyinen päivä" saa poppoon hiljaiseksi joksikin aikaa, etenkin jos jokainen osallistuu kisaan omassa huoneessaan.

Käsityöt ovat ihana sadepäivän puuha, jossa mieli rentoutuu. Kudo vaikkapa syksyn ensimmäiset

Mikäli haluatte viettää lepopäivää yhdessä, kipaiskaa vaikkapa kirjastoon ja hakekaa luettavaa koko perheelle. Myös elokuvailta saunan ja hyvän napostelun kera tai kunnon lettukestit ovat taatusti mukavia kaikista.

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja