Rankkasateet ja tulvat tappoivat yli 50 ihmistä Indonesiassa – hallitus aloittaa "sadepilvien kylvämisen" uusien sateiden pelossa

Indonesian tulvien uhriluku nousi lauantaina 53:een. Kuolonuhrien lisäksi loukkaantuneita on paljon, ja yli 170 000 ihmistä on hakeutunut väliaikaisiin suojiin.

Tulvat ovat olleet noin 30 miljoonan asukkaan Jakartan ja sen lähialueiden pahimmat moneen vuoteen.

Pelastusviranomaiset ovat pudottaneet helikoptereista ruokaa ja tarvikkeita paikkoihin, joihin ei ole pääsyä teitse esimerkiksi rikkoutuneiden siltojen vuoksi.

Hallitus ryhtyy toimenpiteisiin uusien rankkasateiden pelossa

Uudenvuodenaattona alkaneet rankkasateet ovat aiheuttaneet tulvia ja maanvyöryjä. Uusia sateita on pelätty, ja hallitus ilmoittikin perjantaina aloittavansa sadepilvien kylvämisen eli kemikaalien kylvämisen pilviin säätilan muuttamiseksi.

Sademäärien lisäksi tulvatuhoja lisäävät Jakartan monet infrastruktuuriin liittyvät ongelmat, kuten huono viemäröinti. Maan presidentti Joko Widodo on ilmoittanut siirtävänsä maan pääkaupungin Borneon saarelle helpottaakseen Jakartaan kohdistuvia paineita.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja