Rankka ero vaurioitti Saara Aallon ääntä: Jälkiä korjaillaan edelleen

Laulaja Saara Aalto oli juuri noussut koko kansan tietoisuuteen, kun hän käsitteli eroa muusikkopuoliso Teemu Roivaisesta. Henkinen ja fyysinen stressi muutti ääntä ja vaikutukset tuntuvat edelleen.

Talent ja The Voice of Finland -kilpailuista tuttu laulaja Saara Aalto ja hallitseva tangokuningas Teemu Roivainen julkaisivat viime viikolla duettolevyn Tonight. Eeppistä, sinfonista ja elokuvamaista rakkausmusiikkia sisältävä entisten rakastavaisten levy on yhdistelmä poppia sekä musikaali- ja viihdesävelmiä.

– Olemme saaneet ihanaa palautetta, sillä ihmiset ovat tyytyväisiä, että tämänkin tyylistä musiikkia levytetään Suomessa. Kysyntä voi olla pientä, mutta toisaalta tätä musiikkia tehdään niin vähän, että sille on markkinarakoa. Vaatii kärsivällisyyttä lyödä läpi, Saara kuvailee.

Reilusti yli kymmenen vuotta yhdessä musiikkia tehnyt pari on pysynyt hyvinä ystävinä, vaikka heidän parisuhde kariutuikin. Noin yhdeksän vuotta seurustelleen muusikkoparin suhde päättyi noin kaksi vuotta sitten. Eroa käsitellään myös albumin kappaleella Päivän loppua ei näy.

Kappaleiden teon myötä eron tuntemuksia läpikäynyt Saara muistelee nyt rankkaa eroa.

– Meidän eromme oli ensimmäinen kokemani ero. Olin niin nuori, eikä minulla ollut eron käsittelyyn minkäänlaisia neuvoja tai kaavaa.

Erosta huolimatta Saara puursi täyttä häkää keikoilla. Jälkeenpäin hän on huomannut, että olisi tarvinnut enemmän lepoa ja aikaa eron käsittelyyn. Lopulta eroprosessi ja keikkailu vaati veronsa laulajan äänestä.

– Oma urani oli juuri lähtenyt käyntiin, enkä malttanut pitää taukoa. Se oli vähän virhe, sillä keikkailu ja eron käsittely oli turhan rankkaa. Minulta lähti ääni ja se meni tosi huonoon kuntoon. Totta kai kaikki henkinen näkyy myös fyysisesti kehossa. Kun kurkkua kuristaa ja itkettää, niin ei se tee hyvää äänelle.

Vaikka Saara on jo toipunut erosta ja keikkailee täyttä päätä niin Suomessa kuin maailmalla täytyy hänen edelleen kiinnittää erityistä huomiota ääneensä ja sen huoltamiseen.

– Ääneni rasittumisen jälkiä korjaillaan edelleen. Lihakset ovat huonossa kunnossa kurkun alueella. Tämä on vähän tallainen urheiluvamma, mutta yritän elää sen kanssa. Kokemani muutti ääntäni ja minun on pitänyt hyväksyä se, että ääneni ei ole enää se sama kun nuorella ja viattomalla Saaralla. Onhan se välillä rankkaa hyväksyä. Toisaalta kokemani tuo uutta tulkintapuoleeni.

Saara on oppinut kokemastaan ja nykyään hän kiinnittääkin enemmän huomiota jaksamiseensa.

– Tärkeintä olisi elää stressitöntä elämää ja pitää huolta omasta itsestä. Hyvinvointi on tärkeää, pitää osata ottaa rennosti.

Tonight-albumin julkaisseet Saara ja Teemu esiintyvät koko kevään ajan uudessa A Night in New York -nimisessä show’ssaan Helsingin Casinolla

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja