Mainos

Rami Adham tunnusti tv-lähetyksessä: En keksinyt onnettomuuttani, mutta liioittelin sitä

Suomensyyrialainen "Lelusalakuljettajana" tunnetuksi tulleen Rami Adhamin taustalta on viime päivien aikana paljastunut muun muassa jihadistikytköksiä, sepitettyjä tarinoita sekä pahoinpitely- ja dopingrikoksia. Mies kommentoi syytöksiä MTV3:n Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa perjantaina.

Tuomas Enbusken haastattelussa EVS-ohjelmassa Rami Adham kiisti tiukasi kaikki syytökset yhteydestä jihadisteihin.

– Minulla ei todellakaan ole mitään yhteyksiä, olen taistellut heitä vastaan ja Syyria kärsii nimenoman terrorismista, Adham sanoi lähetyksessä.

Hän myös kiisti tiukasti ylistäneensä jihadistisaarnaaja Abdullah al-Muheisnia, jonka kanssa hän esiintyi samoissa kuvissa Facebookissa. Adhamin mukaan al-Muheisni on Isisin tappolistalla.

– Mitä tiedän faktat ja tiedän, mitä siellä (Syyriassa) tapahtuu. En halua häntä mitenkään puolustella, mutta hän ei ole tehnyt Isisin kanssa yhteistyötä.

Adham toisti haastattelussa useaan kertaan haluavansa ulkomaalaiset taistelijat pois Syyriasta. Maan asiaa ajaakseen hän kuitenkin myönsi sortuneensa myös kyseenalaisiin keinoihin.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Helsingin Sanomien mukaan Adham olisi keksinyt joutuneensa onnettomuuteen Aleppossa tammikuussa. Adham kiisti tarinan sepitteellisyyden, mutta myönsi liioitelleensa tapahtunutta.

– En ole feikannut. Onnettomuus on tapahtunut, mutta myönnän, että olen liioitellut asiaa, Adham sanoi.

Perusteluiksi hän kertoi kansansa intressien ajamisen, eli maailman median huomion saamisen Syyrian tilanteeseen. Hän myös kertoi liioittelun olleen hänen toimittajataustaisen apurinsa idea.

– (Helsingin Sanomien) väite keksitystä onnettomuudesta ei pidä paikkaansa. Olen kymmeniä kertoja ollut läheltä piti -tilanteessa Aleppossa. Se ei ole mikään Lontoo, vaan siellä tapahtuu joka hetki.

Adham myös sanoi, että saattaa nostaa asiasta oikeusjutun Helsingin Sanomia vastaan.

Adham vastasi lähetyksessä myös häntä koskeviin rikossyytteisiin. Doping-rikosten aikaan hän sanoi olleensa mukana kehonrakennusbisneksessä, eikä ollut tietoinen kaikista aineita koskevista määräyksistä.

– Taustani ei pitäisi liittyä tähän ollenkaan. Jokainen tekee virheitä ja myönnän sen. Typeryksiä on tullut tehtyä, mutta ne eivät liity mitenkään liiketoimintaani.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.