Ramadan-aamunavaus koulussa toi paikalle "islamisaatiota" vastustaneita mielenosoittajia

Maahanmuuttoa vastustavan Suomi ensin -liikkeen aktivistit kokoontuivat päivällä Itä-Helsingin Kontulassa sijaitsevan Vesalan peruskoulun lähellä sijaitsevaan puistoon osoittamaan mieltään "islamisaatiota" vastaan.

Helsingin poliisin komisario Jarmo Heinonen kertoo, että mielenosoituksen taustalla oli aamunavaus, jossa oli kerrottu muslimien paastokuukauden Ramadanin vietosta.

Poliisi sai mielenosoituksesta ilmoituksen ja valvoi tapahtumaa.

Vesalan peruskoulussa on sekä ala-asteen että yläasteen luokkia. Oppilaita koulussa on yhteensä noin 900.

Vesalan koulun rehtorin Jari Puurilan mukaan paikalla oli noin 10–20 mielenosoittajaa. Mielenosoitus tapahtui koulualueen ulkopuolella mutta koulutien varrella.

Koulu järkyttyi mielenosoituksesta

Aamunavaus, joka inspiroi Suomi ensin -liikkeen protestoimaan lasten koulumatkan varrelle, oli Puurilan mukaan usean eri uskontokuntia edustavan oppilaan sekä opettajan yhdessä suunnittelema alle kymmenen minuutin kertomus Ramadanin vietosta.

Aamunavauksen aikana soitettiin pätkä islamilaista rukouksen lausuntaa, joka oli kuulunut koulun kovaäänisistä koulun pihamaalle.

Koulu on tiedottanut mielenosoituksesta huoltajia ja oppilaita. Mielenosoitus ei kuitenkaan häirinnyt päivittäistä toimintaa, Puurila kertoo.

– Olemme äärimmäisen järkyttyneitä, että tämä mielenosoitus kohdistuu suoraa oppilaisiin ja lapsiin, Puurila lisää.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja