"Jos Tommi Mäkinen pystyy siihen, minäkin pystyn varmasti" – rallimestari avautui unelmastaan

Petter Solbergin suunnitelmana on johtaa tehdastallia rallin MM-sarjassa lähivuosina.

Solberg saavutti rallin maailmanmestaruuden vuonna 2003. Norjalainen ajoi lopulta pitkän uran rallin MM-sarjassa ja kilpaili myös omalla tiimillään MM-ralleissa.

Solberg ja Tommi Mäkinen kilpailivat yhdessä Subarulla 2002-03. Nykyään Mäkinen toimii tallipäällikkönä Toyotan WRC-tiimissä, joka palasi rallin MM-sarjaan vuonna 2017. Toyota on saavuttanut Mäkisen johdolla sekä kuljettajien että valmistajien maailmanmestaruuden.

– Juttelen usein Tommin kanssa. Olenkin sanonut, että jos Tommi Mäkinen pystyy siihen, siinä tapauksessa minäkin pystyn varmasti siihen, Solberg veisteli rallicrossin RallyX Nordic -sarjan nettilähetyksessä.

– Olen paljon tekemisissä Tommin kanssa ja hän on auttanut monissa eri asioissa, Solberg lisäsi.

Solberg saavutti oman tiiminsä kanssa menestystä rallicrossin MM-sarjan puolella. Solberg juhli kuljettajana kahta maailmanmestaruutta vuosina 2014-15, ja hänen PSRX-tallinsa saavutti tiimimestaruuden vuosina 2017-18.

Seuraavaksi Solberg haluaa niittää menestystä tallipäällikkönä rallin MM-sarjassa. Solberg paljasti jo aiemmin tänä vuonna, että hän on käynyt kulisseissa neuvotteluita kahden eri autonvalmistajan kanssa.

– Rallin MM-sarjaan tarvitaan lisää tehdastalleja. Saadakseen tiimin pitää olla yhteydessä kaikkiin mahdollisiin kontakteihin ympäri maailman. Olemme jo todistaneet osaamisemme rallicrossin ja rallin MM-sarjoissa – meiltä löytyy kaikki tarvittava. Kaikki asiat eivät tietenkään ole täysin valmiina, mutta jos nappia painetaan, saamme asiat nopeasti raiteilleen, Solberg sanoi perjantaina.

Koronaviruksen aiheuttama tilanne on viivästyttänyt Solbergin suunnitelmia. Norjalainen katsoo kuitenkin luottavaisena kohti tulevaa.

– MM-sarjaan on tulossa uudet säännöt (hybridimoottorit vuonna 2022). Meidän pitää vain löytää oikea markkinointilinkki autonvalmistajiin, jotka ovat menossa samaan suuntaan. Saa nähdä, miten tässä käy.

– Minulla on unelmia ja tähän mennessä olen saavuttanut kaikki unelmani. Se ei ole paljon pyydetty, jos vielä yksi toteutuisi, Solberg kertoi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja