Ralf Schumacher tulistui Mick Schumacherin kohtelusta – tallipäällikkö sai kuulla kunniansa: "Olisin käynyt käsiksi"

1:11
Tämä ulosajo Unkarissa oli Günther Steinerille liikaa.

Ralf Schumacher ei katso hyvällä Haas-pomo Günther Steinerin käytöstä omia kuljettajiaan kohtaan. Tallin toisena kuljettajana ajaa Schumacherin veljenpoika Mick.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Meksikon GP 5.-7.11.

Pe: 1. harjoitukset klo 19.25, 2. harjoitukset klo 22.55

La: 3. harjoitukset klo 18.55, aika-ajot klo 21.55, ennakkotunnelmat klo 21.00

Su: Meksikon GP klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Viime vuoden F2-mestari Mick Schumacher on ollut läpi kauden niskan päällä tallikaveriinsa Nikita Mazepiniin nähden. Molemmilla on 16 osakilpailun jälkeen nolla MM-pistettä, mutta Schumacher on Mazepinin edellä parempien sijoitusten turvin.

Molemmat tulokaskuskit ovat toki tehneet kauden mittaan virheitä. Mazepin on nähty kielteisissä otsikoissa Schumacheria enemmän, mutta tallipäällikkö Steiner ei ole epäröinyt kritisoida myös Schumacheria.

Schumacherille onkin sattunut useita kovia ulosajoja, jotka ovat vaurioittaneet hänen autoaan pahasti. Taloudellisesti tiukilla olevassa tallissa tällainen ei tietenkään ole toivottavaa, ja Schumacher joutuikin Unkarin GP:n vapaiden harjoitusten ulosajonsa myötä Steinerin tulilinjalle.

– Mickille on sattunut viimeisissä viidessä kisassa aika isoja ulosajoja. Niihin on palanut paljon rahaa, eikä niihin ole ollut hyvää syytä. Ne toistuvat vähän turhan usein ja vähän turhan voimakkaina, Steiner sanoi tuolloin.

180 GP-starttia urallaan ajanut Ralf Schumacher pitää Steinerin tapaa kritisoida kuljettajiaan täysin vääränä. Eikä kyse ole tässä tapauksessa vain siitä, että kritiikin kohteena oli hänen oma veljenpoikansa.

– Jos ulosajoja sattuu liian monta, tallilla ei ole siihen varaa. Mick tietää itsekin, etteivät ulosajot vapaissa harjoituksissa ole hyvä asia, Schumacher sanoi Formula1news.co.uk-sivuston mukaan.

– Mielestäni kritiikki ei ollut liian kovaa, mutta tapa, jolla se tuotiin ilmi, oli väärä.

Ralf Schumacherin mielestä on väärin, että tallipäällikkö kritisoi kuljettajiaan julkisesti.

– Günther Steiner ei haluaisi, että Mick kutsuu autoaan paskaksi. Itse en olisi kuljettajana kuunnellut tuollaista, vaan olisin käynyt häneen käsiksi. Voitte kysyä Eddie Jordanilta lisätietoja.

Ralf Schumacher aloitti F1-uransa Jordan-tallissa vuosina 1997–1998.

– Pidän Günther Steineristä, mutta tämän ei olisi tarvinnut tapahtua. Kukaan kuljettaja ei halua lukea lehdestä, miten tallipäällikkö kritisoi häntä. Nämä asiat tulisi käsitellä sisäisesti. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja