Rakkauselämä tuoreiden vanhempien huolena

Lapsen syntymä on odotettu ja iloinen tapahtuma. Onnen rinnalla kulkee kuitenkin huoli rakkauselämän laantumisesta, Daily Mail uutisoi.

Uuden perheenjäsenen syntymän jälkeen vanhempien parisuhdetta koetellaan toden teolla. Huoli ei ole turha, sillä jopa yksi neljästä ensimmäisen yhteisen lapsen saaneesta parista eroaa, OnePlusOne–hyväntekeväisyysjärjestön tekemä selvitys paljastaa. Eronneista pareista kaksi viidesosaa oli vaihtanut kumppania ennen kun lapsi oli täyttänyt kolme vuotta. Kyselyyn vastasi 1400 brittiparia.

Asiantuntijoiden mukaan halu seksin harrastamiseen voi hiipua, mikä voi olla riski sekä läheisyydelle että parisuhteelle. Tämä voi lopulta johtaa eroon.

Tuoreet vanhemmat ovat riskeistä tietoisia. Jopa kaksi kolmesta uudesta vanhemmasta huolehtii asioista, joita ei ennen lapsen tuloa ollut. Usein vanhemmat ovat niin huolissaan uusista rooleista, kuten kotona pysymisestä tai elättäjän roolista, että he alkavat laiminlyödä parisuhdettaan ja unohtavat nähdä toisen romanttisessa mielessä.

Jopa 40 prosenttia tuoreista äideistä pelkää, että heidän puolisonsa ei enää näe heitä seksuaalisesti viehättävinä. Samaan aikaan neljäsosa tuoreista isistä on huolissaan siitä, että kumppani ei enää halua harrastaa seksiä. Pariskunnat kaipaavat myös kipeästi yhteistä aikaa. Yli neljäsosa haluaisi välillä viettää aikaa kumppaninsa kanssa ilman lasta.

Kunnioituksen puute johtaa ongelmiin

Hyväntekeväisyysjärjestön johtaja Penny Mansfieldin mukaan vanhemmuus aiheuttaa paljon paineita parisuhteeseen, kun vanhemmat yrittävät totutella uusiin rooleihinsa. Mullistus voi olla iso etenkin sille vanhemmalle, joka jää kotiin hoitamaan lasta. Jos esimerkiksi äidillä on sellainen olo, ettei työssäkäyvä kunnioita häntä, ongelmia voi tulla.

– Yhteinen aika on tärkeää, koska on hyvin helppoa alkaa nähdä kumppani pelkkänä vanhempana, ei romanttisena kumppanina. Tämä voi johtaa ongelmiin seksin ja läheisyyden kanssa, Mansfield sanoo.

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja