Mainos

Rakennusliitto pillastui ely-keskuksen suunnitelmasta "tuoda rakentajia Afrikasta ja Kiinasta"

Suomi on avaamassa ovensa kehitysmaista, kuten Afrikasta, Kiinasta tai Ukrainasta tuleville rakentajille, Rakennusliitto kirjoittaa.

Liitolla oli maanantaina työ- ja elinkeinoministeriössä tapaaminen, joka liiton mukaan oli kutsuttu koolle työministeri Jari Lindströmin (ps.) aloitteesta.

Rakennusliiton mukaan tapaamisessa oli selvinnyt, että ely-keskus aikoisi luopua rakennusalan työvoiman tarveharkinnasta Uudenmaan osalta.

– Näin avataan huikeat bisnekset ennen muuta työlupakauppiaille, jotka perivät kynnysrahoja turvattomilta maahan siirrettäviltä rakentajilta, sanoo Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi tiedotteessa.

Harjuniemen mukaan samalla käännetään selkä vähintään 10 000 rakennusalan työttömälle ja tuhansille opintonsa päättäville nuorille, joiden on vaikea saada työtä rakennuksilta.

Ammattiliitto uskoo, että päätös vaikeuttaisi myös kotimaisten rakennusalan yritysten toimintaa. Se sanoo, ettei rakennusala ole vaatinut työvoiman tuontia Euroopan ulkopuolelta vaan "kyseessä on puhtaasti ely-keskuksen virkamiesviritys".  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.