Panasonicilta maailman kevyin täysin lujitettu puhelintabletti 

Panasonic esitteli omien sanojensa mukaan maailman kevyimmät täysin lujitetut tabletit Mobile World Congressissa Barcelonassa. Noin 280 grammaa painavissa uutuuslaitteissa on muun muassa 4,7 tuuman kosketusnäyttö, kahdella SIM-korttipaikalla varustettu puhelin sekä sisäänrakennettu viivakoodinlukija.

Panasonic Toughpad FZ-F1 ja FZ-N1 kestävät pudotuksen 1,8 metrin korkeudelta ja ne on suojattu pölyltä ja kosteudelta IP67-luokituksen mukaisesti, eli ne kestävät hetkellisen upottamisen veteen.

4,7-tuumaista ja HD-tasoista monikosketusnäyttöä voi käyttää myös sateessa tai hansikkaat kädessä. Tarkkaa piirtämistä tai allekirjoituksia varten on lisävarusteena saatavana joko passiivinen tai aktiivinen ohjauskynä.

Laitteen takana sijaitsee 2D-viivakoodinlukija, jokaon asetettu sellaiseen kulmaan, että käyttäjä näkee näytön viivakoodin luennan aikana, jolloin työ sujuu nopeammin. Panasonicin mukaan muotoilu myös vähentää rasitusvammojen vaaraa, sillä kyynärpäätä tai rannetta ei tarvitse taivuttaa viivakoodia lukiessa.

– Toughpad FZ-F1 ja FZ-N1 ovat luokassaan markkinoiden kevyimpiä ja viivakoodinlukijan muotoilu tekee niistä erittäin mukavia käytöss", sanoo toimialajohtaja Kyösti Ollila Kaukomarkkinat Oy:stä.

– Pienestä koostaan ja keveydestään huolimatta uutuuslaitteet on muiden Toughpad-laitteiden tapaan rakennettu kestämään rankoissakin olosuhteissa.

Panasonic Toughpad FZ-F1 ja FZ-N1 on varustettu sekä 4G LTE- että 3G-data- ja puheyhteyksillä. Laitteissa on kaksi micro-SIM-paikkaa. Kolme mikrofonia auttavat vaimentamaantaustamelua ja kaksi kaiutinta tuottavat jopa 100 desibelinäänenvoimakkuuden, jotta puhelut onnistuvat myös meluisassa ympäristössä. Langattomia yhteyksiä varten tableteissa on WiFi, Bluetooth ja NFC. Laitteen takana on 8 megapikselin kamera ja edessä 5 megapikselin kamera videopuheluja varten. Niissä on myös micro-USB-liitäntä ja micro-SD-korttipaikka.

Valittavana on kaksi käyttöjärjestelmää. FZ-F1 on yksi ensimmäisistä Windows 10 IoT Mobile Enterprise -käyttöjärjestelmää hyödyntävistä laitteista. FZ-N1:n Android 5.1.1 -versio sisältää Android for Work -toiminnot, joiden ansiosta IT-osastot voivat erottaa käyttäjän työssään tarvitsemat ja henkilökohtaiset tiedot ja sovellukset. Tämä helpottaa hallintoa ja lisää tietoturvaa.

Suorittimena on neliytiminen Qualcomm Snapdragon kahden gigatavunRAM-muistilla ja laitteissa on 16 gigatavua tallennustilaa.

Laitteet toimivat perusakulla jopa kahdeksan tuntia, ja lisävarusteena saatava tehoakku antaa jopa 16 tunnin käyttöajan. Akun voi vaihtaa työtä keskeyttämättä. Uusiin tabletteihin on saatavilla oma autoteline, jossa irroitus ja kiinnitys käy yhdellä kädellä. Muita lisävarusteita ovat pöytätelakka, latausteline, ja käsihihna. Laitteiden verkkolaitteet ovat yhteensopivat aiempien 5-tuumaisten Toughpad-mallien FZ-X1 ja FZ-E1 kanssa.

Panasonic Toughpad FZ-N1 Android 5.1.1 -tabletti on saatavilla kesäkuussa 2016. Toughpad FZ-F1 Windows 10 IoT Mobile Enterprise -malli on saatavilla vuoden toisella puoliskolla. Molempien laitteiden arvioitu veroton hinta on noin 1800 euroa. Laitteilla on kolmen vuoden takuu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja