Rakastan miestäni, mutta en himoitse häntä enää

Miten käy avioliitolle, jos vaimo lakkaa haluamasta miestään? Seksikolumnisti Rowan Pelling vastaa lukijoiden kysymyksiin.

Erotic Review -lehden entinen päätoimittaja ja Daily Mail -lehden kolumnisti Rowan Pellingvastailee lukijoiden kysymyksiin palstallaan. Eräässä kolumnissa aiheena on avioliitto ja seksin puute.

Kysymys: Olen ollut naimisissa kuusi vuotta ja minulle on kaksi- ja viisivuotiaat lapset. Ulospäin näytämme onnelliselta parilta, mutta totuus on, ettei meillä ole ollut seksiä toisen lapsemme syntymän jälkeen. Monena iltana aviomieheni nukkuu vanhimman lapsemme kanssa, ja minä nukun suuressa sängyssämme nuoremman kanssa. Mieheni rukoilee minua aloittamaan taas seksin harrastamisen, mutta ongelmana on, että vaikka rakastan häntä, en halua häntä enää. Hänen pyyntönsä makuuhuoneessa ahdistavat minua.

Nainen menettää mielenkiintonsa

On normaalia, että naisen elämässä asioiden tärkeysjärjestys muuttuu synnyttämisen jälkeen: unen tarve kasvaa ja seksin rooli pienenee. Synnyttämisellä ja pienten lasten kasvattamisella on tuhoava vaikutus libidoon. Useat parit joilla on pieniä lapsia, huomaavat että heidän seksielämänsä on loppunut.

Usein pariskunnan osapuolista juuri nainen menettää mielenkiintonsa seksiin, ja miestä seksittömyys ahdistaa. Vaimon voi olla helppo pelata marttyyri-korttia, kun keho on joutunut koville synnytyksessä ja rintaruokinnassa. Nainen on usein perheessä pääasiallinen kasvattaja ja tekee suurimman osan kotitöistä.

Seksistä tulee velvollisuus

Kun naiset ovat väsyneitä lastenhoidosta, unen saanti nousee tarvelistalla ylemmäs, samalla kun seksintarve pienenee. Lapset ja isä usein kilpailevat sekä äidin huomiosta että hänen kehostaan.

Tämän takia miehen vaatimukset saattavat tuntua vaimosta ahdistavilta. Nainen saattavat ajatella: "miten hän kehtaa vaatia minulta vielä yhtä asiaa!" Tämä ajattelutapa saattaa johtaa siihen, että seksi alkaa tuntua velvollisuudelta.

Älä vähättele ongelmaa

On vaarallista vähätellä tilannetta tai jättää aviomiehen pyynnöt huomioimatta. Toisinaan naiset suhtautuvat aviomiehiinsä kuin nämä olisivat vaativan itsepintaisia lapsia.

Vaimo, yritä ajatella asiaa miehesi kannalta. Hänkin on varmasti väsynyt, varsinkin jos joutuu nukkumaan perheen viisivuotiaan vieressä, samalla kun puoliso valtaa parisängyn nuoremman lapsen kanssa. Mies saattaa myös tuntea olonsa hyvin epävarmaksi. Vaimon jatkuva kieltäytyminen seksistä varmasti koettelee miehistä itsetuntoa.

Löydä läheisyys uudelleen

Ongelman ratkaiseminen on avioliiton jatkumisen kannalta oleellista. Ei ole realistista odottaa, että liiton toinen osapuoli alistuu jatkamaan yhteiseloa ikuisesti ilman seksiä.

Hyvä vinkki on esimerkiksi jättää lapset anopille ja lähteä viettämään romanttista viikonloppua yhdessä. Aviopuolisoiden täytyy löytää uudelleen yhteys sekä makuuhuoneessa että sen ulkopuolella.

Jos vaimo jatkaa aviomiehen torjumista, voi seurata kaksi asiaa: miehestä tulee turhautunut ja vihainen, mikä ei ole hyvä vaimon ja kannalta. Tai hän lähtee tyydyttämään seksintarvettaan kodin ulkopuolelle. Ellet halua löytää itseäsi avioeron kourista kymmenen vuoden kuluttua, tartu hetkeen nyt!

Naiset ajattelevat usein negatiivisesti seksistä, kunnes pääsevät vauhtiin makuuhuoneen puolella. Jälkeenpäin he kuitenkin myöntävät olevansa onnellisia saatuaan taas läheisyyden suhteeseen. Myös kodin ilmapiiri muuttuu, kun miehestäkin tulee tyytyväisempi ja iloisempi.

Naisen ei tietenkään tarvitse käyttäytyä seksiorjan lailla, mutta onko todella liian suuri urakka tehdä aloite seksin harrastamiseen ainakin kerran kuukaudessa? Usein aviomies ei tarvitse monimutkaista viettelyä. Minkälainen vastakaiku tahansa voi tuntua taivaanlahjalta.

Ei pidä myöskään laiminlyödä omia seksuaalisia tarpeitasi ja mieltymyksiäsi. Mies lähtee mukaan pitkäänkin esileikkiin, kunhan vaimo saa hänet tuntemaan itsensä haluttavaksi.

Näyttää siltä, että naisten taisto heidän oikuttelevien libidojensa kanssa on kuin heidän taistelunsa painon kanssa; jos sen antaa lipsua vähän, sen saa helposti kuriin, jos se lipsuu paljon, seksuaalivietin palauttamisesta tulee taistelu.

Jos avioparista tuntuu mahdottomalta seurata yllä olevia neuvoja, kannattaa kääntyä ammattitaitoisen avioliittoneuvojan puoleen.

Teksti: MTV3 Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lähde: www.dailymail.co.uk

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja