Mainos

Räjäytys järkyttävällä tavalla pieleen Espoossa – Teboil-yrittäjä: "Tajusin heti, että nyt on tapahtunut jotain mitä ei pitäisi sattua"

0:21
Kivenlahden Teboililla satoi kiviä epäonnistuneen räjäytyksen seurauksena.

Espoon Kivenlahdessa sijaitsevalla Teboil-huoltoasemalla tapahtui tänään iltapäivällä vaaratilanne, kun viereisellä työmaalla tehty räjäytys meni pahasti pieleen.

Räjähdys lennätti paljon suuria kivenlohkareita suoraan huoltoaseman pihaan. Kaksi ulkona ollutta ajoneuvoa sai vaurioita kivien pudottua niiden päälle. Suuria kivenlohkareita putosi myös huoltoaseman terassille ja seinään.

Paikalla räjähdyksen aikaan ollut huoltoasemayrittäjä Petri Eskelinen kertoo, että loukkaantumisilta vältyttiin vain hyvän onnen ansiosta.

– Olin keittiössä valmistamassa ruoka-annosta. Ensin kuului pienempi tussahdus ja sitten iso pamaus. Tajusin heti, että nyt tapahtui jotain, mitä ei pitäisi sattua.

Eskelinen huomasi viereisestä ikkunasta, että ulkona satoi isoja kivenlohkareita.

Eskelinen kuuli huoltoaseman toiselta työntekijältä, että ihmiset jouksivat kahvion puolella pakoon, kun kiviä alkoi sataa.

– Eräs naispuolinen asiakas alkoi itkeä, kun hän oli niin järkyttynyt. Minullakin kädet tärisivät ja olin ihan shokissa, että miten näin voi tapahtua.

"Työmaa-alueen toiminta hämmästyttää, onnettomuuden jäljet siivottiin nopeasti"

Eskelinen kertoo ihmettelevänsä räjäytystyön organisointia.

– Työmaa-alue on vain noin viidenkymmenen metrin päässä huoltoasemasta. Kummastuttaa, miten räjäytyksiä tehdään näin lähellä bensa-asemaa eikä räjäytyksistä ole edes juuri informoitu meitä etukäteen, Eskelinen kummastelee.  

Eskelisen mukaan tapauksessa oli kaikki ainekset erittäin vakavaan onnettomuuteen.  Nyt selvittiin ainoastaan hyvällä tuurilla.

– Oli vain hyvää onnea, ettei ketään ollut terassilla. Se olisi ollut kuolemaksi. Lähimmät kivet osuivat vain puolen metrin päähän asemasta.

Eskelinen on järkyttynyt myös työmaan henkilöstön toiminnasta onnettomuuden jälkeen.

– Joku mies kävi vain räjähdyksen jälkeen huikkaamassa huoltoaseman ovella, että ei käynyt kuinkaan. Vähän aikaa he juttelivat vaurioituneiden autojen omistajien kanssa. Työmiehet siivosivat kivenjärkäleet pihasta todella nopeasti kahdella kaivinkoneella.

Eskelinen kertoo olleensa yhteyksissä Teboilin konttoriin tapauksen tiimoilta, jotta yhtiö voisi ottaa yhteyden työmaa-alueen vastuullisin tahoihin huoltoaseman vaurioitumisesta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja