Mainos

Rajavartiolaitos varoittaa metsästämästä rajavyöhykkeellä: Voi vaarantaa rajamiesten työturvallisuuden

Kaakkois-Suomen rajavartiosto kehottaa metsästäjiä välttämään koirien päästämistä irti aivan rajavyöhykkeen tuntumassa.

Rajavartiolaitoksen mukaan riistaeläimet kaikkoavat usein metsästystä Venäjän puolelle ja koirat menevät niiden perässä.

Suomen ja Venäjän välisen sopimuksen mukaisesti kotieläinten rajanylitykset on pyrittävä estämään. Rajavartioston mukaan koirat saadaan yleensä takaisin Venäjältä, kun ne joko palaavat itse tai Venäjän rajaviranomaiset palauttavat ne.

Joissain tapauksissa koirat ovat kuitenkin jääneet palaamatta ja kadonneet. 

Yhteystiedot näkyville koiran pantaan

Rajavartiosto kehottaa koiralla metsästäviä merkitsemään koiran pantaan tai valjaisiin omistajan yhteystiedot ennen metsästyksen aloittamista. Jos rajavartioston partio kohtaa rajavyöhykkeellä irtokoiria, ne toimitetaan löytöeläintarhaan.

Kaikista Venäjän puolella käyneistä koirista kerrotaan eläinlääkäreille, jotka arvioivat pitääkö koira tarkastaa eläintautien varalta. Jos metsästäjä huomaa koiransa kadonneen rajan lähellä, asiasta pyydetään ilmoittamaan rajavartiostolle.

Kapealla rajavyöhykkeellä metsästys voi vaarantaa turvallisuuden

Rajavartiolaitos muistuttaa, että rajavyöhyke on Kaakkois-Suomessa niin kapea, että siellä tapahtuva metsästys ylipäätään vaarantaa rajavartiomiesten työturvallisuutta ja operatiivista toimintaa merkittävästi.

Poikkeustapauksissa, esimerkiksi haavoittuneen eläimen lopetustilanteessa, metsästys voidaan rajoitetusti sallia.

Ampuma-aseiden ja -tarvikkeiden hallussapitoon ja käyttöön rajavyöhykkeellä tarvitaan erillinen lupa.

Kaakkois-Suomen rajavartiosto muistuttaa, että rajavyöhykelupa on pidettävä mukana aina rajavyöhykkeellä liikuttaessa ja se on esitettävä pyydettäessä rajavartio- tai poliisiviranomaisille. Rajavyöhykkeelle menosta rajavartiosto pyytää aina ilmoittamaan ennalta johtokeskukseen.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.