Rajavartiolaitos epäilee venäläismiestä laittoman maahantulon järjestämisestä – avitti bangladeshilaisen miehen Suomeen väärillä tiedoilla

Rajavartiolaitos epäilee Venäjän kansalaista laittoman maahantulon järjestämisestä. Hänellä on bangladeshilainen tausta.

Hänen epäillään järjestäneen bangladeshilaiselle miehelle Schengen-viisumin, hankkineen tälle matkaliput ja majoitukset sekä saattaneen miehen Venäjältä Suomeen. Rikosepäily havaittiin, kun miehet saapuivat yhdessä maahan 15. marraskuuta Vainikkalan raja-asemalla.

Kaakkois-Suomen rajavartiosto otti kiinni heidät kiinni kaksi päivää myöhemmin Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Rajavartiolaitoksen mukaan bangladeshilaismies oli lentoasemalla poistumassa Suomesta Portugaliin ja venäläismies oli palaamassa takaisin Venäjälle.

Esitutkinnan perusteella epäillään, että viisumi hankittiin harhaanjohtavan tiedon perusteella. Bangladeshilaismiehellä ei ollut enää aikeita poistua Schengen-alueelta Portugalin-lennon jälkeen, vaan jäädä laittomasti alueelle viisumin voimassaolon umpeutuessa.

Laittoman maahantulon järjestämisestä epäilty venäläismies on vangittu. Bangladeshilaismies on käännytettiin Venäjälle ja määrättiin koko Schengen-aluetta koskevaan maahantulokieltoon.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja