Venäläismies yritti päästä Suomeen väärällä Puolan oleskelulupakortilla

Lisäksi maanantaina rajan ylitti laittomasti kaksi ihmistä, jotka halusivat päästä Schengen-alueelle.

Venäläismies yritti päästä Suomeen sunnuntaina väärällä Puolan oleskelulupakortilla. Tapaus sattui Vaalimaan rajanylityspaikalla. Asiasta kertoi Kaakkois-Suomen rajavartiosto tiedotteessaan tiistaina.

Majuri Ossi Fonselius Kaakkois-Suomen rajavartiostosta kertoi tiistai-iltapäivällä STT:lle, että miestä epäiltiin väärennöksestä.

–  Syyttäjä teki syyteharkinnan ja hänet on siinä rikosasiassa haastettu käräjäoikeuden käsittelyyn, ja hänet on jo käännytetty pois Suomesta, hän totesi.

Kaakkois-Suomen rajavartiosto tutkii miehelle väärän oleskelulupakortin toimittaneen, Suomessa asuvan henkilön mahdollisesta syyllistymisestä laittoman maahantulon järjestämiseen.

Venäläismies kertoi esitutkinnassa maksaneensa väärästä kortista 1  600 euroa. Fonseliuksen mukaan miehen motiivina oli päästä Suomeen tapaamaan tuttaviaan, ja pyrkiä tämän jälkeen mahdollisesti työskentelemään Suomen ulkopuolella.

Kaksi ylitti rajan laittomasti

Maanantaina rajan ylitti laittomasti kaksi ulkomaalaista ihmistä Suokumaanjärven pohjoispuolella Etelä-Karjalassa, tiedotteessa kerrotaan. He ovat hakeneet Suomesta turvapaikkaa. Kaakkois-Suomen rajavartiosto on aloittanut tapauksesta esitutkinnan epäillyistä valtionrajarikoksista.

Fonseliuksen mukaan henkilöiden tavoite oli päästä Suomeen ja Schengen-alueelle. Rajanylityksen taustalla ovat henkilöillä henkilökohtaiset syyt, Fonselius kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat