Räjähdysherkkä 25 vuotta vanha hapansilakkapurkki avattiin – yllättävä lopputulos

Ruotsalainen hapansilakkaekspertti avasi 25 vuotta vanhan hajupommin.

Ruotsalainen hapansilakkaekspertti Ruben Madsen kutsuttiin helmikuussa Norjaan erikoistehtäviin purkamaan 25 vuotta vanha "hajupommi". Ruotsin hapansilakkayhdistykseen kuuluvan Madsenin oli määrä avata norjalaisesta mökistä löytynyt vanha hapansilakkapurkki, sillä sen pelättiin muuten räjähtävän.

– Jos purkissa on mitään jäljellä, aion syödä sen, Ruben Madsen lupasi helmikuussa.

Ruotsalainen hapansilakka on tunnettu karmeasta hajustaan, jota vain harvat (ruotsalaiset) sietävät. Lisäksi purkki sisältää runsaasti painetta.

Purkin löytäjä otti yhteyttä armeijan räjähdeasiantuntijoihin

Norjalainen eläkeläinen Inge Hausen päätti ottaa yhteyttä paikallisen armeijan räjähdeasiantuntijoihin löydettyään mökistään 1990-luvulta peräisin olevan hapansilakkapurkin. Purkki oli paisunut vuosikymmenten saatossa niin paljon, että mökin katto oli noussut kaksi senttimetriä ylöspäin. Hausen huolestui tilanteesta ja pelkäsi purkin räjähtävän minä hetkenä hyvänsä.

Lopulta Hausenin neuvottiin ottaamaan yhteyttä ruotsalaiseen hapansilakkaeksperttiin Ruben Madseniin.

Näin siinä sitten kävi

25-vuotiaasta hapansilakkapurkista paisui Norjassa ja Ruotsissa melkoinen mediasensaatio. Avaamisprosessia saapui paikalle seuraamaan runsaasti eri televisiokanavia sekä ainakin 17 ruotsalaista sanomalehteä. Toimittajat piirittivät Ruben Madsenia, kun hän otti hapansilakkapurkin varovasti käteensä, tutkaili sitä ja lopulta avasi sen hellävaraisesti. Haju oli Madsenin mukaan sanoinkuvaamaton.

– Haju oli karmea. Kun avasin purkin, tuoksu oli ensin hyvä, mutta kun happi pääsi kunnolla kosketuksiin suolaveden kanssa 15-30 sekunnin päästä, se muuttui todella kamalaksi hajuksi. Hapansilakka tuoksuu normaalistikin todella aggressiivisesti, mutta tämä oli pahempaa. Se oli karmeaa, Madsen kuvaili.

Madsenin pettymykseksi silakka oli vuosien saatossa liuennut suolaveteen, joten purkista ei saanut maistiaisia.

– Asian julkaisu oli suuri menestys, mutta itse avaaminen melkoinen sotku. Ei sitä voinut millään syödä. Hapansilakka oli mennyt mädäksi puuroksi. En voinut kerta kaikkiaan maistaa sitä, Madsen raportoi.

Pääasia kuitenkin on, että räjähdysherkkä purkki saatiin auki eikä Inge Hausenin tarvitse enää pelätä hajupommia.

Katso video hapansilakkapurkin avaamisesta:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja