Raivostuneet kiekkoseurat nostamassa protestin: ”Kaiken perkeleen murheen jälkeen”

5:13
Koronavirus on perunut jo lukuisia urheilun suurtapahtumia tältä vuodelta.

Nousumahdollisuuden Ruotsin jääkiekkoliiga SHL:ään menettäneet Björklöven ja MODO harkitsevat protestia Ruotsin jääkiekkoliigan päätöksestä olla nostamatta kumpaakaan seuraa ensi kaudeksi pääsarjaan.

Joukkueiden välinen taistelu paikasta nousukarsintaan katkesi viikonloppuna koronaviruksen peruttua kaikki joukkotapahtumat Ruotsissa. Paras viidestä -ottelusarja jäi tasatilanteeseen 1-1.

Kumpikin seura oli tehnyt kovia satsauksia nousunsa varmistamiseksi. Varsinkin Björklövenin päävalmentajalla Joakim Fagervallilla oli vaikeuksia hyväksyä koko urheilumaailmaa koskettanutta tilannetta.

– Kaiken perkeleen murheen ja niin monen vuoden jälkeen olemme viimeinkin pelanneet huippukauden, niin onhan se aivan v***n selvää, että sitten tulee koronavirus, Fagervall purkautui SVT Västerbottenin haastattelussa.

Huippukaudesta todella voidaan puhua. Björklöven voitti HockeyAllsvenskanin runkosarjan ennätyspistein 121, kun MODO keräsi toisena 111 pistettä. Ruotsin jääkiekkoliitto kuitenkin päätti, ettei sarjasta nouse tänä vuonna yksikään seura SHL:ään karsintaa odottaneiden Leksandin ja Oskarshamnin tilalle.

– Nyt matto vedettiin jalkojemme alta, mutta tämä on mitä on, ja se on sama kaikille, myönsi Björklövenin toimitusjohtaja Anders Blomberg.

Protesti ja korvausvaatimus harkinnassa

Myös HockeyAllsvenskan lausui tiedotteessaan kovia sanoja, kun se vaati liittohallitukseen välittömiä muutoksia tapauksen takia. Liiton päätös otettiin niin ikään MODO:ssa vastaan tyrmistyksellä.

– Koemme tämän olevan syvästi epäreilua, että karsintajärjestelmää ei ratkaista urheilullisin perustein, vaan äärimmäisen nopean päätöksenteon kautta, MODO kommentoi tiedotteessaan.

– Meistä tuntuu myös, että huonosti kauden aikana pärjänneet seurat ovat perusteettomasti suuria voittajia. On vastoin urheilun periaatteita, että pitäisi kilpailla ja voittaa saavuttaakseen asemansa.

– Tämän johdosta tutkimme, miten voisimme hakea asiassa urheilullista ja taloudellista hyvitystä, seura ilmoitti.

MODO:n toimitusjohtaja Johan Widebro kertoi Aftonbladet-lehdelle seuran korvausvaatimuksen olevan ainakin yli miljoona kruunua eli yli 100 000 euroa.

Myös Björklöven on sotajalalla liittoa vastaan.

– Tulkintamme on, että Leksand ja Oskarshamn kuuluvat meidän liigaamme (Allsvenskaniin), ja sitä pitää tarkastella näin, toteaa Björklövenin puheenjohtaja Mikael Samuelsson.

Myös kolmannelta sarjaportaalta nousumahdollisuutensa menettänyt Visby on Aftonbladetin mukaan viemässä asiansa eteenpäin urheilun oikeusturvalautakuntaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja