Raisa Räisäsen katoamisillalta julkaistut autokuvat saivat aikaan autotietäjien soittotulvan poliisille – poliisi tarkastaa myös tamperelaismiehen "oudon kohtaamisen metsätiellä"

Poliisi julkaisi ennennäkemättömiä kuvia Raisa Räisäsen katoamisyöstä – tutkinnanjohtaja kertoo, miten mysteerinen auto liittyy 20 vuotta vanhaan tapaukseen 9:20
Poliisin julkaisemat ennennäkemättömät kuvat Raisa Räisäsen katoamisesta ovat poikineet lukusia vihjeitä.

Poliisi on saanut yli 300 vihjettä 20 vuotta sitten kadonneen Raisa Räisäsen tapauksesta julkaistuaan kuvia autosta, joka mahdollisesti liittyi tapaukseen.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Paavo Tuomisen mukaan valtaosa vihjeistä on autoista kiinnostuneiden henkilöiden arvioita siitä, mistä automerkistä ja mallista on kyse.

Mukana on kuitenkin muunkinlaisia havaintoja, muun muassa havaintoja auton liikkeistä.

Tieto auton merkistä ja mallista voi olla tutkinnan kannalta hyvin olennainen tieto, sillä ajoneuvorekistereiden avulla on mahdollista selvittää kyseisenmallisten autojen haltijat tapahtuma-ajankohtana. Tuominen vahvistaa, että tallaisen seikan tarkastaminen onnistuu ”ihan helposti”.

Julkaistuissa valvontakamerakuvissa näkyvät autot ovat todennäköisesti Buick Electra ja Dodge Aspen.

Mies ilmoitti 20 vuoden kuluttua erikoisesta havainnosta – vesistö tullaan tutkimaan

Aamulehti uutisoi eilen tamperelaisen Janne Vitelin havainnoista Räisäsen katoamisillan jälkeiseltä aamulta, kun hän havaitsi poliisin etsimän ajoneuvon kaltaisen auton ulkoiluttaessaan koiraansa. Autoilija käyttäytyi hänen mukaansa erikoisesti, kiihdyttäen muun muassa lujaa Vitelin ohitse.

Lehti kertoo poliisin olevan tietoinen vihjeestä ja kuulustelleen miestä. Miehen koirien haukkumalla merkitsemä ranta tullaan myös järven jäädyttyä tutkimaan kaikuluotaimen avustuksella.

Tuominen kertoo, että se pyrkii kaiken mitä se voi ja mikä on tarkoituksenmukaista jokaisen vihjeen kohdalla.

– Kyllä me aina ne tarkistamme, että onko siinä jotain selvitettävää.

Vihjeitä perataan kuukausia

Tuominen myöntää, että kulunut aika tuottaa omat haasteensa.

– Kyllähän se aika, 20 vuotta, tekee epävarmuustekijöitä. Mutta koitetaan niitä selvittää, hän toteaa.

Hänen mukaansa tutkinnan lopputulosta ei voi ennustaa, mutta pyrkimyksenä luonnollisesti on, että Räisänen viimein löytyisi. Hänen mukaansa menee vielä kuukausia siihen, että kaikki poliisin saamat vihjeet on tarkistettu.

Lue myös:

    Uusimmat